2. mar 2014 10:45
No, če bi jaz iz pralnega stroja prestrezala vodo, bi jo v kantah nosila iz kleti po trojnih stopnicah ...do "glavnega" stranišča, res pa je, da bi jo mimogrede lahko še malo odložila v kakšnem na poti do našega stanovanja ... Imam to srečo, da mi ni treba imeti pralnega tsroja v kopalnici (takoj, ko sem nehala prati plenice, torej 26 let nazaj, smo ga selili iz kopalnice v klet ...).
Seveda imamo kotliček za malo in veliko količine vode za izpiranje školjke.
In če bi jo iz kuhinje že nosila do stranišča, po dveh ovinkih, pa vmes tresnem z roko ob podboj vrat in se mi voda zlije po tleh ... No ja.
Glede avta pa tako kot zzak1997 in elaphus - avto je potrošni material in ga ne glancam nič več, kot je nujno potrebno, da ni prevelike svinjarije. Čez noč je v domači garaži, čez dan v parkhiši, znotraj se pa tudi kaj veliko ne umaže (ni več blatnih otroških obuval ...). Sesanje po potrebi (opravi sin), in morda dva krat na leto, ko je blaten, mi ga operejo zunaj (poskrbi sin).
Mi se tu prepucavamo za tri lavorje vode na teden, kar je nič v primerjavi s potrebami za bazene v hišah, pozimi za notranje in poleti še za zunanje. Gre za bazen 3x7 m recimo 21 kubikov vode v enem dnevu, dva krat na leto jo je pa treba menjat, kljub vzdrževanju.
Tako da je tudi varčevanje sila relativna stvar.
mamamia