28. feb 2014 14:20
Ja, meni se tudi vedno toži vode, ki jo zlijem stran, ko perem regrat. Ampak, ker rožic nimam in živim v bloku jo težko uporabim za kaj drugega.
Lopatka
28. feb 2014 14:20
Ja, meni se tudi vedno toži vode, ki jo zlijem stran, ko perem regrat. Ampak, ker rožic nimam in živim v bloku jo težko uporabim za kaj drugega.
Lopatka
28. feb 2014 19:46
Lopatka je napisal/a: |
Ja, meni se tudi vedno toži vode, ki jo zlijem stran, ko perem regrat. Ampak, ker rožic nimam in živim v bloku jo težko uporabim za kaj drugega. |
Wc kotliček.
1. mar 2014 9:32
Moja mami je tudi tisto vodo, ki jo spusti pralni stroj prestregla v banjo in jo uporabila še za splahovanje WC-ja.
čokobananca
1. mar 2014 20:42
rimljanka je napisal/a: | ||
Wc kotliček.
|
Tukaj pa za današnje čase že malo pretiravaš A pol tisti ventil, če ga sploh še imaš, za dotok vode v kotliček zapreš, pa pol čez eno veliko cedilo vodo not zlivaš ??? Pa daj no nehaj, ne verjamem ...
1. mar 2014 21:07
Tvoj problem, Babka 1951, če meni (ne)kaj verjameš ali ne. Vprašaj tiste, ki so bili v času žleda več dni brez elektrrike, vode,.....v blokih, recimo v Postojni, vprašaj tiste, ki so poleti kje na Krasu več dni brez ali z omejeno preskrbo z vodo. Ni mo njasno, zakaj bi bilo tako čudno, zliti kako vedro vode od pranja regrata v wc školjko. Če ne drugega, je manj verjetno, da se od drobcev prsti, regrata, kake trave,....zamaši odtok, a ne?
Nikjer nisem napisala, da tako delam (ker pač regrat večinoma perem zunaj, kjer je vodo pač lahko zliti stran, na travnik, kjer se vrne v podtalnico, recimo. Sem le dala idejo, možnost, Lopatki, kaj lahko naredi. In, ne boš verjela, vodo se da zliti v wc školjko direktno, ne le skozi cedilo in kotliček. Vsaj pri meni je tako.
1. mar 2014 21:07
babka1951 je napisal/a: | ||||
Tukaj pa za današnje čase že malo pretiravaš
|
Kveečjemu direkt v školjko ...
Ampak da bi pa to počela in iz kuhinje na stranišče vodo v veliki posodi nosila in še shranejvala tam, no tako varčevalno pa nisem nastrojena.
mamamia
1. mar 2014 21:16
rimljanka je napisal/a: |
Tvoj problem, Babka 1951, če meni (ne)kaj verjameš ali ne. Vprašaj tiste, ki so bili v času žleda več dni brez elektrrike, vode,.....v blokih, recimo v Postojni, vprašaj tiste, ki so poleti kje na Krasu več dni brez ali z omejeno preskrbo z vodo. Ni mo njasno, zakaj bi bilo tako čudno, zliti kako vedro vode od pranja regrata v wc školjko. Če ne drugega, je manj verjetno, da se od drobcev prsti, regrata, kake trave,....zamaši odtok, a ne? Nikjer nisem napisala, da tako delam (ker pač regrat večinoma perem zunaj, kjer je vodo pač lahko zliti stran, na travnik, kjer se vrne v podtalnico, recimo. Sem le dala idejo, možnost, Lopatki, kaj lahko naredi. In, ne boš verjela, vodo se da zliti v wc školjko direktno, ne le skozi cedilo in kotliček. Vsaj pri meni je tako.
|
Oprosti rimljanka, pri sebi se moraš odločiti, govoriš o WC kotličku, ali WC školjki ??? za mene je to bistvena razlika pa ni še tako dolgo, ko sem na onega na štrbunk hodila
1. mar 2014 21:18
Saj to ni res? Tako veliko stanovanje imate?
1. mar 2014 21:41
rimljanka je napisal/a: |
Tvoj problem, Babka 1951, če meni (ne)kaj verjameš ali ne. Vprašaj tiste, ki so bili v času žleda več dni brez elektrrike, vode,.....v blokih, recimo v Postojni, vprašaj tiste, ki so poleti kje na Krasu več dni brez ali z omejeno preskrbo z vodo. Ni mo njasno, zakaj bi bilo tako čudno, zliti kako vedro vode od pranja regrata v wc školjko. Če ne drugega, je manj verjetno, da se od drobcev prsti, regrata, kake trave,....zamaši odtok, a ne? Nikjer nisem napisala, da tako delam (ker pač regrat večinoma perem zunaj, kjer je vodo pač lahko zliti stran, na travnik, kjer se vrne v podtalnico, recimo. Sem le dala idejo, možnost, Lopatki, kaj lahko naredi. In, ne boš verjela, vodo se da zliti v wc školjko direktno, ne le skozi cedilo in kotliček. Vsaj pri meni je tako.
|
A ja, pa še to ti bom pojasnila, ni mi treba nikjer nikogar spraševat, sem se v tem žledu, skupaj z družino, v naših rovtah znašla tudi sama, brez elektrike smo bili kar nekaj časa, v skrinjah se je vse tajalo, pa se s tem nismo obremenjevali, hrano smo znosili v gasilski dom, tudi tiste največje piskre smo našli, pol smo pa ženske kuhale, naši vrli fantje so pa reševali, kar se je rešiti dalo, NEPOZABNO
1. mar 2014 22:05
Katrca11 je napisal/a: |
|
Če mene sprašuješ - ja.
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Kremni rezanci s tartufi
Mediteranska solata z jajčnimi širokimi rezanci