17. feb 2014 19:43
Upam, da nam kdo izda kdaj bo Ežojev jubilej!
Drugače pa se mi s tem ukvarjamo že tri leta. Najprej smo kupili merilec porabe aparatov in ugotovili, da imamo velike potrošnike- tv, hladilnik. Imeli smo priliko za prodajo in kupili nove. Zatem smo namestili termostatske ventile in tako imamo sobe ogrevane po potrebah- otroške bolj, kopalnica je vedno, dnevno sobo z kuhinjo pa dogrevamo s klimo( ventile imamo skoraj zaprte), kar je cenejše kot ogrevanje na plin. Pa čez dan je prostor pri kuhanju ogrevan.
Aparate imamo vse a+ ali več razen sušilca, ker ozkega ne dobimo z boljšega. Peremo več ali manj največ čez vikend v obdobju sušenja s sušilcem, poleti pa tudi med tednom, saj se suši zunaj.
Pri kotličku imamo tipko stop, kar pomeni, da ga lahko ustavimo po najmanjšem izlivu. Pri umivanju pazimo, da voda ne teče...
V kuhinji pa posodo peremo v pomivalnem stroju zvečer, ko je cenejša elektrika. Vodo segrevamo v kuhalniku vode za sprotno uporabo. Kruha kupimo zelo malo ali ga pečem, med tednom bolj kake žemlje, če pa ostane ga posušim in zmeljem za drobtine. Ostanke kosil običajno zamrznem po obrokih, saj se velikokrat zgodi, da jemo neusklajeno, ko ima kdo čas in je priročno.
Še vedno pa je problem, ker niti slučajno ne moremo enkrat tedensko v trgovino.Če so bolj kuhana kosila še moji zdržijo, ampak niti slučajno ne gre brez jogurtov in solat. Se pozna, da smo 4 odrasli in otrok. Ok, ko sta punci zdoma je nabava hrane bistveno manjša...
Poleti mi mami da nekaj zelenjave, upam, da letos pridem do vrta. Zelo sem vesela, če sama kaj pridelam ali naberem npr. gobe, regrat, za čaj, ....pa kaj vložim..
Ah, pozabila sem napisat, da spim z možem v skoraj mrzli spalnici pri odprtem oknu, sva dobro pokrita pa malo oblečena, sva oba vroča... Tudi to je varčevanje...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi