17. feb 2014 16:50
Prav celo temo sem prebrala :)
Vidim, da se nekateri zelo trudite, vsak po svojih močeh. Imam pa občutek, da vsi pri nečem "šparamo", pa smo morda pri drugih stvareh bolj razsipni (po domače: "Kakorkoli se obrneš, imaš zadnjico zadaj.")
Pri nas se zelo držimo pranja perila in pomivanja posode ponoči oz. med časom cenejše tarife, hrane ne mečemo stran (oz. zelo izjemoma, pri tem nam pomagata tudi psica in maček) - raje skuham manj, pa še vedno nikoli ni premalo, ampak ponavadi ravno prav. Luči vestno ugašamo, računalnik pa ponavadi gori ves dan oz. večji del dneva, tudi tv veliko. V hiši imamo ogrevane le sobe in kopalnico, ko je potrebno. Stopnišča in wc-ja ne ogrevamo, v dnevnem prostoru pozimi kurimo peč na drva, temp. približno 20-23 st. (odvisno tudi od zunanje). Skoraj vedno grem v trgovino z vrečko, če je nimam, imam pa vedno tako veliko torbo, da nekaj stvari lahko pospravim vanjo.
Imamo tudi vrt, ki ga zalivamo z deževnico (imamo cisterno).
Vedno zapiram vodo med umivanjem zob in med miljenjem pod tušem (do danes, ko sem začela prebirati to temo, se mi je zdelo to čisto samoumevno).
Zagotovo bi se dalo še kaj narediti na tem področju, vendar dokler nimam svojega gospodinjstva, ne morem vsega voditi po svoje.
JJ