4. sep 2014 8:17
V zadnjih dveh letih sem bila na dveh ohcetih in sem dala tri poročna darila.
V vseh primerih sem podarila kristalni okvir Steklarne Rogaške, z neopaznim vrezom. Pošljejo po pošti.
Denar je najbolj neosebno darilo, vendar je nad tem prepričanjem prevladala praktičnost, ker so pari že vse imeli.
Naslednje vprašanje je bilo, koliko denarja. Pravilo je, da naj bi denarni znesek pokril stroške gostije, to naj bi bilo 50€. Odvisno je od sorodstvenega razmerja. V vseh primerih sva darilo z mamo, ki je edina sestra matere, dali po 100€. Tretji primer pa je moj ljubljenček, sosed, ki si ji prislužil prav tak znesek.
Zaradi odnosa do podarjanja denarja, sem ga primerno embalirala. V enem primeru sem petake zložila v poceni okvir za sliko in dodala listek z napisom " V sili razbij steklo!". V dvep primerih sem uporabila veliko stekleno posodo, v katero sem nasula največje makarone. Določeno število makaronov sem napolnila z zvitimi petaki, kar se je moji mali nečakinji, ki je pomagala pri polnjenju, zdelo sila imenitno. V prvem primeru sem polnjene testenice pobarvala s srebrno barvno, v drugem pa ne več. Zavito je bilo na domiselni način, v obeh primerih pa so se drugo svatje hahljali in komentirali makarone. Ko smo prišli v dvorano za ohcet in se posedli, je naša mala odšla do neveste in jo opozorila, da naj ne kuha makaronov, ker je v njih denar.
Pomemben je fit bek. Obdarjenci so bili navdušeni nad idejo. Prvi par je bojda nepopisno užival, ko je na poročno jutro prebiral makarone in iskal polnjene. Drugi par, ženin ni vedel, da so makaroni polnjeni, mi je pripovedoval, a je pač mislil, da je darilo steklena posoda, makaroni so za hec, ker je iz skromne družine. Potem pa je videl, da nekaj štrili iz nekaterih ...
Pred časom sem videla idejo. Voščilnico, s poskusi voščila, v rokopisu. Nato prečrtano. Na levi strani pa je pisalo. " dnar pa je le dnar" in en smajli.
Pripravljam še eno darilo za poroko, na kateri zaradi hude bolezni v družini, nisem bila. Amapak o tem drugič.
Ženinu iz gornje zgodbe sem za 10 RD podarila denar, ker si je nekaj kupoval. Spekla sem torto, v sredino pa sem dala rumenjak iz kinderjajčke, v njem pa denar.
F r i n a