9. feb 2006 23:43
Ko smo že pri ventilatorski pečici pristavim še moje "ventilatorsko" vprašanje
.... torej: kako sploh kaj pametnega pečete v ventilatorski pečici. Oz. če razložim, da moje vprašanje ne bo zvenelo tako butasto
- imam kombinirano pečico. In če je preklopim na ventilatorsko, se stvari sicer not fajn zapečejo, vendar neenakomerno. Pica je bolj zapečena le po eni strani, isto recimo piščanec. Tazadnjo ima fajn hrustljavo, v dekolte je pa nič posebnega.
Iz tega sklepam, da moja ventilacija ne dela enakomerno. Zanima pa me, ali je to napaka moje pečice ali je to mogoče dejstvo ventilacijske pečice - da pač toplota poleti tja, kamor jo pihne
Še podvprašanje mojega ventilatorskega filozofiranja
... med različnimi opcijami moje kombinirane pečice je samo ventilator in pa ventilator z zgornjim in spodnjim grelcem. Je mogoče tu moja napaka, namreč vedno uporabljam funkcijo ventilatorja z grelcema.
Ne me šinfat, da ne berem navodil za uporabo. Saj bi jih, če bi bilo kaj od njih, ampak štedilnik sem kupila enih pet let nazaj na razprodaji ob zapiranju trgovine Medisvet al kaj je že bila... (Zvok in slika kot se šika, samo te njihove reklame se še spomnem), bil je razstavni eksponat, pa še znamke Corona, ki tudi že lep čas ne obstaja
, tako da kakih pretiranih navodil za uporabo nisem dobila in tudi nisem imela kam iti iskat.
Torej... tehnični predlogi, nasveti, namigi
Lep pozdrav!
tjas