13. feb 2007 11:15
Mi pa ne pojemo toliko, pa zavijemo samo zraven v Familo in kupimo pravo italjansko mortadelonjam
matilda
13. feb 2007 11:15
Mi pa ne pojemo toliko, pa zavijemo samo zraven v Familo in kupimo pravo italjansko mortadelonjam
matilda
13. feb 2007 11:34
Pa v Famili ni nič poceni še dražje kot pri nas,kot tudi v drugih italijanskih trgovinah.Vsaj kar sem jaz videla.
Lep dan!
runo01
13. feb 2007 12:12
Tole je iz Financ, imam pa še drug članek, v srhohrvaščini, kjer je podatek, da so se sindikati večih evorpsih držav sestali in sprejeli dokument, iz katerega izhaja nekaj takega : Lidl, mi te opazujemo.
Mogoče samo o moji asociaciji na trgovini v Ljubljani. Nekeaterm gredo solze v oči, ker izdelke delajo nekje na vzhou otroci, za pest drobiža. Ampak to je Evropa:
Navajam
Teptanje dostojanstva
Ana Knežević, predsednica hrvaškega trgovskega sindikata: "Lidl je na Hrvaškem začel poslovati oktobra lani s tremi prodajalnami v Zagrebu in še sedmimi drugje po državi. Slišati je - čeprav govorice niso bile nikoli potrjene -, da so se na saborski odbor za zaščito človekovih pravic obrnile trgovke, saj so morale med menstruacijo nositi priponke, da so lahko med delovnim časom večkrat odšle na stranišče," nam je povedala. Potrjeno pa so morale trak okoli glave nositi trgovke na Češkem, zaradi česar so - če so ob tem še dvignile roko, od svojih nadzornikov dobile pravico za odhod na stranišče. Tiste brez traka so na stranišče smele le enkrat na dan. Tudi trgovke v Nemčiji so se pritoževale, saj so morale robove polic čistiti z zobnimi ščetkami.
Malo zaposlenih, višja marža
V Lidlu je blago največkrat zloženo na paletah; le malo ga je zloženega na police, zaradi česar ne potrebujejo toliko zaposlenih. "Pogosto le en, morda dva delavca skrbita za dovoz palet, dva ali trije so na blagajni. In to vse na dva tisoč kvadratnim metrih. V drugih podjetjih se za to potrebuje od 30 do 40 trgovcev," pojasnjuje Ana Knežević in dodaja, da tudi Hrvaška težko čaka nov zakon o trgovini, ki bo moral rešiti večino zagat, s katerimi se srečujejo zdaj. Med njimi je pereče neplačevanje nadurnega dela, ki ga je v letu dni po sindikalistkinih besedah kar za okoli 25 milijonov ur. ( Vir: Finance)
Frina Sporočilo je spremenil(a) frina dne 13. feb 2007 13:15:27
13. feb 2007 12:33
Tudi v Murski Soboti se izgleda na veliko pripravljajo na otvoritev Lidla. Zgrajen je bil že pred novim letom, pa je do sedaj sameval zaprt in prazen. Sedaj pa so oblepili stekla, da se nič ne vidi in dosti avtov na parkirišču, kar daje vedeti, da ga izgleda urejejo. moj mož dela na meji in je lani govoril z glavnim direktorjem, ki je prišel v Slovenijo iz Hrvaške. Rekel je, da nimajo vseh papirjev gotovih in da bodo Lidle odprli predvidoma v marcu po celi Sloveniji. Jaz Lidl poznam iz Nemčije in ni tako slaba trgovina, primerljiva pa je z Hoferjem, samo drugačne akcije imajo, ki trajajo samo en dan na določene izdelke. Kyara
13. feb 2007 13:48
Jaz hodim v Lidl v Avstrijo - sploh ni slaba trgovina. Akcij nimajo samo za en dan, temveč imajo akcije tako kot Hofer - dvakrat na teden! V akcijah imajo od koc, čevljev, odej, posteljine,...pa blago je zloženo po policah in ne paletah. Meni je všeč. Sem videla tudi naše trgovce, ki so se uvajali pri njih in ena mi je rekla da bodo res v marcu začeli z odpiranjem trgovin v Sloveniji! gordana
13. feb 2007 13:51
Konec koncev, meni ni tako pomembna cena, če mi je zadeva všeč, jo bom kupila, v Familio pa tudi sama rada zavijem, ravno tako v COOP, se oskrbim s svežimi testeninami. Loni Makaroni
13. feb 2007 13:53
Marca se bo trgovina Lidl odprla v Domžalah mislim, da okrog enejstega.
Lp,
beki
13. feb 2007 13:59
Tudi jaz grem v Familo, mi ni vazna cena, vazna je kvaliteta. Kar se tice osnovni potrebscin, glede cene pri nas in v ITA je pa tudi bilo ze veliko govora, kje je kvalitetnejsa roba. Zal je pri nas se vedno cenejsa roba za vzhodni trg...
Lp, Mateja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Goveja juha z valjanimi rezanci