8. feb 2006 19:19
Pina colada, se strinjam z napisanim, toda življeje in izkušnje tudi priensejo svoje, in potem včasih satrši ravnamo v nasprotju s tistim, kar smo tudi sami mislil, da je najbolj prav. Smo večkrat v precepu, ali vztrajati pri svojih principih ali pa včasih popustiti, ker gre življeje pač neko svojo pot. Včasih pač popustimo pri palcu, če še ni tako hudo, da grozi odprt ugriz ali kakšna druga posledica sesanja palca. Kot sem že prej napisala, pri naši hčeri se je to skoraj zgodilo, a je, na srečo, pač še pravi čas nehala sesati prstek. Če bi bilo z zobmi hudo - redno smo hodili k zobozdravniku - bi verjetno tudi sama bila prisiljena ukrepati strožje, a smo imeli srečo,da se je izteklo, kot se je.
Tudipri sinu so se vsiokoli mene prijemali za glavo, saj je otrok od šestega meseca naprej zaspal s stekleničko v zobeh in zjutraj je bilo prvo, kar je dobil, ko se je zbudil, steklenička sladkanega čokolina. To je bilo v nasprotju z zdravo pametjo, vem, in tudi z mojimi načeli o zdravem prehranjevanju, a kaj, ko sem bila premalo vztrajna, da bi prenašal drenje, če čokolešnik n ibil dovolj sladek.
Je pa otrok sicer zdravo jedel, z izjemo sladkarij, tudi to je res, za higieno zob smo toliko bolj dosledno skrbeli. Ampak zobe ima tako zdrave, vse otroštvo je bilo tako in tudi dan današnji - star je 20 let - nima niti ene praske na sklenini, eno samo plombo ima v vseh zobeh, zobozdravnica nas je vedno pohvalila, da se res vidi, da ta otrok ne ve, kaj je to sladko in steklenička. Bog ne daj, da bi moje ravnanje ponujala kot vzorec, daleč od tega, samo to bi rekla, da so možne tudi kakšne izjeme.
Mamamia
mamamia