6. feb 2006 21:26
ha, mi smoimeli enak problem. Od rojstva naprej je hči sesala palec, imela je že čisto stanjšanega in zmehčanega, na zobkih se je tudi malce poznalo. Sesala ga je tja do četrtega,petega leta, z drugo roko pa si je navijala lase. Dudo je pljuvala ven, tudi tisto od stekleničke, s katero sem jo hranila le kak mesec, je pljunila v en po prvem posksu hranjena z žlico.
Smo poskušali s pelinom, česnom, poprom, zavijanjem, ne vem kakšne nasvete smo poslušali, potem pa mi je presedlo vse skupaj in sem rekla, naj ga zaradi mene mirno sesa dalje, lepega dne jo bo že minilo, če ne prej, ko se bo poročila. In sem vsem doma prepovedala to reč omenjat in je na to sploh nismo več opozarjali.
In potem je tam nekje okoli petega leta prenehala sama od sebe. Palec se je spravil v red, grozeči odprt ugriz se je spravil v red, zobje so še danes vzorčni (stara je 17 let) in še danes se smejimo na ta račun.
Manjši problem iz tega narediš, prej se reši. Bolj otroka na to opozarjaš, bolj bo vztrajal pri svojem. Če ne pred vami, pa na skrivaj, ko ostane zvečer v postelji sam. Inse mu bo zdeo, da počnenekaj prepovedanega, nekaj, kar ni prav, in problem se bo samo še vrtinčil. Tega pa verjetno ne želite, kajne?
Mamamia
mamamia