Vprašanje

neznan uporabnik
tema odprta - 17. okt 2001 19:18 | ogledi: 2.739 | odgovori: 7

Zanima me, kaj je to panacota? Nekje sem to besedo že slišala, pa ne vem, kje.

Beti

neznan uporabnik

17. okt 2001 20:17

Dobeseden prevod je "kuhana smetana" in je neke vrste strjenka. Firma Al ponte jo uvaža v prahu in iz njega dobite okusno in hitro pripravljeno sladico.

neznan uporabnik

18. okt 2001 10:06

Ja, prodajajo jo tudi v hipermarketu Merkator, tam nekje pri pudingih, se mi zdi. Meni osebno se zdi le malo boljša izvedba pudinga (ker ji poleg mleka dodamo še enaka količina sladke smetane). Spremenil(a) - marijana dne 18 okt 2001 10:09:27

neznan uporabnik

18. okt 2001 10:09

Lep pozdrav! Tudi Podravkina DOLCELA ima v svojem izboru PANNA COTO. V škatlji so vse sestavine-tako pripravljena panna cota je prav dobra. Sicer pa imam jaz tudi originalen recept za pripravo te sladice (ne iz kupljenih sestavin v škatlji). Če vas zanima, bom poiskala recept. Lep pozdrav Marta

neznan uporabnik

18. okt 2001 11:47

Marta, priporočam se za recept! Hvala vsem in lp, Beti

neznan uporabnik

24. okt 2001 19:41

Še vedno nestrpno čakam na recept za Panna coto. Morda mi lahko pomaga kdo drug? Hvala, Beti. Spremenil(a) - Beti dne 24 okt 2001 19:42:41

neznan uporabnik

24. okt 2001 22:14

Recept za panna coto je bil objavljen v rubriki receptov dne 16. novembra 2000, prispevala pa ga je ga. Marinka Pečjak. LP Peter

neznan uporabnik

29. okt 2001 8:14

Beti, malo pozno, a vendarle...recept je tule (pravkar sem ga sicer poslala tudi na KulSlo, a ne vem, ce ga bodo objavili; 5 dl sladke smetane 37 g sladkorja 2,5 lista zelatine(4,1 g) 1 vanilin sladkor Liste zelatine namocis v hladni vodi. 2,5 dl sladke smetane (nestepene) zavres, jo odstavis z ognja, liste zelatine ozmes in jih raztopis v vroci sladki smatani. Preostala 2,5 dl sladke smetane stepes in jo, ko postane prej skuhana smetana z zelatino mlacna, previdno vmesas v to sladko smetano. Posodice, v katere nameravas maso vliti, prej namazi z oljem in jih napolni z dobljeno maso. Vse skupaj nato postavi v hladilnik (cez noc), da se strdi. Panna coto lahko postrezemo s karamelnim, cokoladnim ali sadnimi prelivi. Dober tek! Marta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti