Mene pa zanima, kje hranite med? V hladilniku ali kje drugje?
Hvala
Mene pa zanima, kje hranite med? V hladilniku ali kje drugje?
Hvala
1. feb 2006 16:05
V shrambi - na hladnem in temnem. Med se ne pokvari, torej ga ne rabiš dajat v hladilnik... LP ivonja
1. feb 2006 16:13
c hladilnik ga dam samo, če hočem, da mi hitreje kristalizira (meni je za na kruh bolj všeč kristaliziran, baje pa je tak tudi bolj zdrav), sicer pa ga hraniva v omari. Med se res ne pokvari, edino če ga pogrevaš, izgubi nekaj zdravlilnih učinkov. Veri
1. feb 2006 16:29
Hranim ga kar v kuhinjski omari,se do sedaj še nikoli ni pokvaril. Bernarda
1. feb 2006 16:36
Tudi jaz v omari. Zdrži tudi več kot leto, pa mu ni nič, razen da spet kristalizira. tjas
1. feb 2006 16:55
V shrambi. jade
1. feb 2006 17:19
Kupujem domač med na zalogo, ker je mož velik porabnik. Hranim ga v shrambi, odprt lonček pa v kuhinjski omari. Dušanka Sporočilo je spremenil(a) DUŠANKA dne 01. feb 2006 17:20:48
1. feb 2006 17:25
Kupujem po steklenico od 7 dl in ga držim v kuhinjski omarici. Hitro ga porabimo, ker vsako jutro eno žličko zmešam z jabolčnim kisom. Pozdravček!
1. feb 2006 19:15
Po moje ni razloga, da bi ga hranili v hladilniku. Med vsebuje snovi, ki mu preprečujejo kvarjenje. Kristalizacija je pa tako naraven proces, je pa odvisna od vrste medu, ker je povezana z razmerji med sladkorji v medu. Med iz oljne repice kristalizira lahko že v satju, če ga tak ne iztočijo. kar zajemite z veliko žico. rimljanka
1. feb 2006 20:38
Jaz pa sem vedno mislila, da med kristalizira zaradi prenizke temperature. sissi
1. feb 2006 20:50
Če sploh ne kristalizira, potem je bil zelo verjetno pregret. Torej je manj kvaliteten (uničeni vitamini,...) Druga možnost pa je, da je vsaj delno ponarejen. rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zvezdice alla Alfredo
Pohorska omleta