31. jan 2006 12:23
BC, vi ste vaše šampinjone najbrž že pojedli, tako da bodo moje ideje bolj koristile komu drugemu, a vseeno... Večje lahko polniš: sesekljaš bete, česen in peteršilj,po želji malo sira, soliš, popraš, zmešaš in z maso napolniš gobe; daš v pečico za cca. 20 minut. Lahko jih uporabiš kot nadev za palačinke ali za omako (smetana, šunka,šampinjoni) k širokim rezancem. Ena od možnosti so tudi šampinjoni na žaru, varianta so šampinjoni na ponvi, ki jim dodaš gorgonzolo. Jaz obožujem šampinjone po rimsko: večje šampinjone narežeš na četrtine, manjše pustiš cele. Popečeš jih na malo ojčnega olja, nato jim dodaš svež (lahko tudi posušen) rožmarin, pokapljaš z limoninim sokom in zaliješ z malo belega vina. Še malo podušiš, mora pa ostati nekaj "omake". Soliš, popraš, ponudiš z dobrim kruhom. Moja znanka pripravlja šampinjone z jajci: šampinjone (boljši so manjši, večje je treba narezati), na kratko blanšira.Vmes na olju poduši čebulo, nato nanjo strese šampinjone, razžvrkljana jajca, seseskljan peteršilj in zmeša. Soli, popra, pusti, da jajca zakrknejo. Postreže kot prilogo ali samostojno jed. maja Sporočilo je spremenil(a) mc maya dne 31. jan 2006 12:23:50