Rada jem zdravo hrano, vendar pa mi je všeč tudi, če so jedi hitro pripravljene. Ravno zaradi tega velikokrat skuham polento ali pa kus kus, problem je pa v tem, da ne poznam veliko načinov priprave omenjenih jedi. Ker sem vegetarijanka oziroma ne jem mesa (ribe&morski sadeži pridejo v poštev, prav tako jajca in mleko), vas prosim, da mi poveste kak preprost brezmesni recept za omenjeni jedi ali za priloge (omake&co.) k njima.
Kus kus in polenta
neznan uporabnik
12. okt 2001 9:41
Priporočam vam knjižico Marjance Hari - Novinšek Kuhanje z naravnimi živili s podnaslovom Zanimivo, okusno in zdravo. Knjižica vsebuje izključno vegetarijanske recepte (tudi nadomestki mesa, mleka, smetane se najdejo v njej). Kus kusa in jedi iz polente pa v njej na žalost nisem našla, se pa oglasim, če najdem kaj primernega kje drugje. Betineznan uporabnik
12. okt 2001 9:47
Hej, že pred časom sem na forum posredovala recept pripravo pravega maroškega kuskusa, v katerem so lahko namesto mesa ribe oz. je samo zelenjavni. Če ga ni več v arhivu oz. ga ne najdete, mi sporočite in ga bom napisala še enkrat. Sicer pa, ko sem že ravno omenjala maroški kuskus - imam maroško kuharico (v kateri je tudi nekaj jedi s kuskusom, a so po večini mesne) in če koga zanima kak tradicionalni recept, naj sporoči in ga bom prevedla in napisala.neznan uporabnik
12. okt 2001 13:54
Kus kus lahko pripravite tudi v solati (hladnemu dodate na kocke narezano zelenjavo po želji in solatni preliv). Pri nas se najbolje obnese kot priloga h kaki smetanovo/zeliščni omaki, zelo "paše" zraven peteršilj. Polento pa natlačite v pekač (lahko pa kupite tudi kar tisto že kuhano), narežite na rezine. Rezine polente polagajte v pekač izmenično z rezinami popečene zelenjave (bučke, paprika, šampinjoni)- v obliki strešnikov. Potresite s sirom in zapecite v pečici. Polenta je lahko tudi osnova za - v vašem primeru vegetarijansko - pizzo - namesto krušnega testa uporabite kuhano polento, naprej pa oblagate po željah. Rezine mozzarele, sveže paprike, šampinjoni, pelati, pikanten sir, tunina - kar vam srce poželi. Pečete samo toliko časa, da se sir raztopi in malo zapeče, v zelo vroči pečici. LP, tincaneznan uporabnik
12. okt 2001 18:48
Vsem, ki ste se potrudile in napisale predloge, najlepša hvala. Maya may: hvala, našla sem vaš recept za kus kus, malo ga bo sicer treba prirediti, ker je v njem toliko mesa, kot ga jaz do konca življenja ne bom pojedla ;), ampak nič zato. Pa še idejo ste mi dali: bom res malo pobrskala po francoskih straneh, tam imajo teh receptov zagotovo dovolj.neznan uporabnik
12. okt 2001 19:48
Hej, meso se lahko brez težav nadomesti s pečeno ribo (povaljano v moki in pečeno na nekaj kapljivah olja, pri tem je potrebno paziti, da se ne prilepi na posodo), še bolje pa s kuhano ribo.neznan uporabnik
16. okt 2001 10:21
Mayi May Zelo rad bi kakšen tradicionalni maroški recept! Pa še to: jem vse, tudi meso me nič ne moti. Lepa hvala že v naprej in lp, Riko P.S. Poiskal pa bom tudi tistega za kus kus, ki ga je našla mc maya. Škoda, da ni navedla datuma. R Ri PoKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Tortelini z bučkami in slanino
Najboljši limonini razpokančki