25. jan 2006 13:16
Pa se vam mogoče ne zdi, da se bo črevesje "razvadilo" zaradi sena čaja, ker je to močno odvajalo, sicer ga v kroglicah ni veliko ampak vseeno. Meni se zdi sena preveč agresivna.
Pi nas v službi tudi uporabljamo odvajalne kroglice, ampak po nekem času tudi ena kroglica ni več dovolj, tako kot pri drugih odvajalih. Jaz sem jo enkrat poskusila samo pol, ker sem imela več dni težave, probala sem jo pa zaradi firbca, drugo polovico je vzela sodelavka. Ampak moram vam rečt, da je ne bi nikoli več pojedla za noben denar. Obe sva visele, saj veste kje, krče sva pa imele take, da se mi je zdelo, da še enkrat rojevam. Sicer je to vaša odločitev, jaz vam povem samo svoje mnenje.
V veliki knjigi o zdravlinih rastlinah piše:
Senine liste štejemo med najzaneslivejša in najučinkovitejša odajala, kar jih poznamo. Vsebujejo jih številni odvajalni čaji. Čaj iz listov ali plodov nam pogosto predpiše zdravnik pri akutnem zaprtju. Vendar ne priporočamo daljše uporabe odvajal, tudi rastlinskih, kajti trajno draženje z odvajali lahko črevesje bolezensko okvari.
Nočem vas strašiti, ampak dobro je, da se prej malo pozanimate tudi v literaturi in pri zdravniku, predean začnete jemati odvajala.
Rozanec pa brez zamere.
LP
jade