Vlaga

marille22  

član od: 22.1.2006

sporočila: 12

tema odprta - 22. jan 2006 21:54 | ogledi: 2.090 | odgovori: 9

Pozdarvljeni!

Upam, da mi bo lahko kdo dal kakšen nasvet glede vlage. In sicer imam zelo veliko vlage okoli okna v otroški sobi. Ne vem kako naj se je znebim. To se dogaja letos ze drugo leto. Vendar samo pozimi. Ima kdo mogoce kakšen nasvet kako to odpraviti oz preprečiti?

Za odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

LP MariLLe

marille22

Temo je spremenil(a) marille22 dne 23. jan 2006 21:08:45

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

22. jan 2006 22:05

Nekaj o tem je bilo že govora v tej temi, sicer je o plesni ampak vseeno... http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5537 Najprej začnite veliko zračit potem pa poiščite vzrok. Vlaga na oknih se ne nabira kar tako, ampak od nekje pride. Pri nama se npr. nabira zato, ker živiva v 100 let stari hiši kjer se vlaga že tako nabira v stenah in podih, največ jo imava pa zato, ker nimava prostora in sušiva perilo v sobi. Pozimi se vam pa mogoče nabira tudi kondenz zaradi temperaturne razlike. lp, Marija

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

23. jan 2006 11:30

Vlaga se nabira tudi v kakšnem zračnem kanalu. Moj brat je imel ob steni postavljen votel stebriček.Poleti je bilo ok.Čez zimo pa se je v ta prostor ujela vlaga in vlažila notranjo in zunanjo steno hiše.Grozno. Če je ta prostor še na senčni strani,so težave hujše,kot na sončni strani. l.p. Vesna Leben

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

23. jan 2006 13:50

tudi pri nas imamo zelo staro hišo, več kot sto let, je še iz kamna in lesenih stropnikov, kurimo samo v dveh prostorih, v spalnici mraz, ..... na hodniku rože na oknih... skratka... vlage pa moram reči da ni, smo pa tudi mi sušili v kuhinji in se je pojavila, predlagam vam, da sušite perilo zunaj, vsaj do cca 60-70 % , pa samo res v najnujneših potrebah noter. Ko smo mi nehali s tem, je bilo takoj bolje. vlaga sicer ostaja zaradi neizolacije, in slabih podnov, ampak drugačna kot prej. LP smrkolina

galyka  

23. jan 2006 19:37

Smrkolina, v Ljubljani ne sušim perila zunaj pa če ga nosim v čistilnico prat in sušit... Poleg tega da se suši en teden še smrdi po smogu in vsem ostalem. Jaz rešujem to tako kot sem prej svetovala, tako da fino prezračim 2x na dan in se pozna. lp, Marija

marille22  

član od: 22.1.2006

sporočila: 12

23. jan 2006 21:05

Hvala vsem za odgovore! Drgač mamo pa mi tut izolacijo narejeno + plastična okna. Ampak pri nas se je to pojavilo, ko smo menjali okna in dali izolacijo. Mogoče bi res mogla mal večkrat prezračt. Bom probala. Uglavnm hvala vsem za odgovore! LP MariLLe marille22 Sporočilo je spremenil(a) marille22 dne 23. jan 2006 21:08:33

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

24. jan 2006 9:12

Se opravičujem, tega pač nisem vedela, sem samo povedala svoje izkušnje. IN prakticiram tudi to, da, ko kuham zaprem kuhinjo (kurimo samo v kuhinji in še eni sobi), po končani kuhi odprem okna in vrata za cca 15- do 30 minut, da se prezrači in zaprem ter odprem v ostale prostore. LP smrkolina

galyka  

24. jan 2006 9:51

Smrkolina, nimaš se kaj opravičevat . Saj sva na podobnem... lp, Marija

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

24. jan 2006 11:22

Imamo isti problem. Razlog rosenja je v tem, da so okna hladnejša kot je prostor. Pomeni, da se ob oknih poveča relativna vlaga, do 100%. In to je to. Rešitev je več. Najenostavneje je zračenje prostora. Najboljše je nastrežaj odpreti okna, narediti prepih, da se zrak izmenja. Verjetno bi pomagale tudi zunanje rolete, če imate zdaj žaluzije. Menjava termopan stekel Ne glede na to, da so okna nova, pa zgleda, da termopan stekla niso tista z najbolj ugodnim temperaturnim koeficientom. Več o tem : http://www.reflex.si/izol2.php in http://www.reflex.si/pdf/reflex_02_slo+cro.pdf LP

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

24. jan 2006 15:37

Tudi mi smo imeli dobesedno katastrofo, ko smo zamenjali okna za plastična. Mislila sem, da nas bo plesen požrla, nabrala se je celo pod tapetami. Ampak po drugi kurilni sezoni se je zadeva uredila sama od sebe. Seveda je bilo potrebno prebelit stene. Pri takih temperaturah pa res ne zračim sob. No, jih, ampak odprem vrata na hodnik in stopnišče, ki je že sam po sebi bolj hladen in malce vleče. lp, vanja vanjatajnsek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti