29. jan 2006 12:37
Teneriffe so fenomenalne!!!!! Prevozno sredstvo sem uporabljali njihove avtobuse, ki so zelo poceni. Vmes pa smo najeli tudi avto. Edina zamujena priložnost mi je pobegnila na njihovi najvišji nadmorski višini cca 3.500 m - ogled kraterja nedelujočega vulkana.
Na vrh Teide 2.500 m vozi gondola, kjer lahko uživaš ob pogledu. Če pa želiš do kraterja, pa moraš do glavnega mesta Santa Cruz de Tenerife in v njihovi turistični pisarni dobiš dovolilnico in si lahko ogledaš tudi krater,
ki je na višini 3.500 m. Žal sem to izvedela prepozno in ni bilo možnosti ponovitve
Vreden ogleda je tudi njihov park Las Aguilas v Puerto de la cruz, kjer je zelo veliko živali s katerimi pripravljajo tudi točke
sicer cena je malo visoka 15 eurov (leta 2002).
Sama sem obiskala tudi Aqua park Teneriffe, kjer sem zraven vožnje po toboganih izkoristila možnost plavanja z delfinom.
Denar pa porabijo za zdravljenje prizadetih otrok, kateri ne plačajo nič, je pa res, da so dolge čakalne vrste za te otroke. Starši teh otrok pravijo, da se splača čakati, saj se vidi napredek. Meni pa ni bilo žal tega denarja in še uživala sem v družbi delfina (izpolnile so se moje sanje saj mi je to najljubša žival in ko sem to lahko še objemala in plavala z njim pa tako ne morem opisati kaj sem doživljala)
. Tja se zagotovo še vrnem!