Kam na dopust?

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

19. maj 2013 15:11

Midva pa bi letos za par dni šla na Pohorje in me zanima, če se tam kakšne prijetne pešpoti, tako za par urc zmerne hoje.

Aja pa kakšno nastanitev priporočate.

irena66

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. maj 2013 15:12

Na kateri del Pohorja? Pešpoti je tam veliko, Pohorje je idealno za pohodnike. Rogla, morda Koroški konec, Mariborsko Pohorje?  Lahko pa vse to tudi prepešačite ...

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

19. maj 2013 15:21

irena,

Pohorje je dolgo okrog 60 km; to je kar za nekaj urc zmerne hoje, ja. Boš morala biti malo bolj precizna, kam se odpravljaš, če naj ti svetujemo. Lahko ga pa prehodiš od Maribora do Slovenj Gradca - računaj 3 dni udobne hoje ali pa 2 dni za malo bolj napredne.

Sonja

irena66  

19. maj 2013 15:31

Na Mariborsko pohorje, Roglo že obvladava v nulo, ker na Roglo greva skoraj vsako leto za par dni.

Šla bi pa na Mariborsko pohorje, sicer sem gledala za nastanitev ene apartmaje ali hotel z polpenzjonom.

Čeprav greva rada probat kakšno značilno hrano za določeno področje, tako da hrana ni pogoj.

Sva pa taka zmerna pogodnika za par urc zmerne hoje na dan, to mislim tam nekje od 5 do 6 ur.

irena66

Sporočilo je spremenil(a) irena66 dne 19. 2013 15:33

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. maj 2013 17:58

Od Bellveuje do Mariborske koče, pa do Ruške koče, pa na Areh, niso neke razdalje. Vama bodo ob prihodu vse povedali, ali pa malo poglej tule:

Za začetek bo, pa še več se najde.

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

19. maj 2013 18:22

Na Mariborskem Pohorju lahko en dan naredita turo po severni strani - Areh, Klopni vrh, proti Šumiku, Pečke in nazaj, drugi dan po južnih pobočjih, pa prednost je seveda v tem, da se lahko kadar koli zapeljeta z vzpenjačo v Maribor in se sprehodita na drugo stran na Kozjak; če vzameta s seboj kolesa, bosta pa tako ali tako prezaposlena. Apartmajev je na Mariborskem Pohorju kar precej, ampak priporočati ne znam nobenih, ker sem pač po rodu iz Maribora in če sem že tam, se raje ugnezdim kar mami na kavč in v njeno kuhinjo. Če sta nabiralca, je tudi na tistem koncu veliko gob, pa tudi dovolj jas in posek, da nabereta kaka zelišča, skratka, ne bo vama sile.

Sonja

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

19. maj 2013 20:43

Mi smo pred leti hodili v dom Jelka, to je takšna zelo preprosta zadeva, lahko si vzameta nočitev z zajtrkom , polpenzion, ali polni. G.Marta je takrat super kuhala, mi smo običajno vzeli polpenzion., potem smo se pa  potepali  ko so bili otroci manjši krajše ture, potem vedno daljše. Zvečer pa posedali na terasi  , se pogovarjali, kartali, otroci izgrali človek ne jezi se in  uživali v domačem vzdušju. Zdaj sem poskušala na njihovo spletno stran in ne odpre. Upam, da je zadeva še aktualna V zadnjem času obujamo spomine in se dogovarjamo za ponovitev skupaj s prijatelji pa brez otrok (nočejo več teh aktivnosti). Imamo tudi idejo prehoditi Pohorje (lansko leto se je  odločil moj sodelavecza  eno takšno ekstremno varianto brez daljših postankov - hodil je dan in noč..mislim, da bos.) .
Uživajta, kjer koli že bosta

sonce51

irena66  

20. maj 2013 9:38

Hvala vsem za informacije, kajti najboljše so tiste ki so preverjene, ker na splet ponavadi lahko napišeš marsikaj.

Sonce bom se malo pozanimala.

Drugače pa imava namen pridet v vaše konce za prve praznike, pa sem videla da takrat tudi vi odhajate na dopust, sicer se bova odločila v zadnjem hipu ko bova videla kako bo z delom v službi.

Če ne takrat, pa med poletjem.

Lep dan in še lepši dopust.

irena66

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

20. maj 2013 17:19

irena66 je napisal/a:

Hvala vsem za informacije, kajti najboljše so tiste ki so preverjene, ker na splet ponavadi lahko napišeš marsikaj.

irena66

Irena66, saj to je tudi splet :D

Vesnuska

Sporočilo je spremenil(a) Vesnuska dne 20. 2013 17:20

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti