Kam na dopust?

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

14. jun 2012 16:59

Vanja, v Franciji so turistični uradi izredno dobro organizirani. Ko greš okrog petih popoldne vprašat za proste sobe v vasi ali mestu, ki ti je všeč - imajo popoln pregled nad vsemi prostimi kapacitetami. Naj te ne skrbi. Midva sva dve leti avgusta dopustovala tam in vsak večer našla sobo.

barbara

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. jun 2012 17:13

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

A kdo ve, kdaj se Francozom začne in konča kolektivni dopust.

Vanja

Tega je vedno manj.  Kolektivici veljajo samo za velike tovarne, ampak ker to Evropa v svoji neumnosti seli v Azijo, je kolektivcev vedno manj, če so, so pa od začetka avgusta do enkrat okoli 20. avgusta-

V Evropi imaš en velik šus potovanj prvo soboto v juliju, potem na sredi meseca in potem velik šus prvo soboto v avgustu. Ampak takrat so zabasane avtoceste, tam, kjer so kolearji, pa ne. Plus, v Franciji je zelo običajno, da daš kolo na vlak in se pelješ naprej. Ali pa si kolo izposodiš na železniški postaji (tam so v bistvu tudi začeli z izposojevanjem)

Vendelina jr.

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

14. jun 2012 21:19

Mogoče pa to poletje probaš Estonijo, jaz je še sploh nisem obiskala, ampak mi jo hvalijo vsi, ki so bili tam. Za bičikliste mora biti sijajna, vsi jamrajo, da je zelo ravna.

nola

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1563

17. maj 2013 20:43

Bom kar tukaj vprašala. Razmišljam o dopustu na Cipru v začetku julija. To je severni turški del Cipra, kraj Famagusta.V Relaxovem katalogu zgleda ful lep,krasna plaža, bazen, lepe sobe (5 zvezdic, all inclusive) ful hrane in pijače, priljubljen pri slovenskih gostih. A je kdo že bil tam? Vesela bi bila vsake informacije. Pa še kako toplo je morje ali so valovi, pa tudi o možnih izletih.  Hvala!

buča

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

17. maj 2013 22:44

Mi smo  akcijo dopust za letos že zaključili in rezervirali pri Intelekti na otoku  Kos hotel MITSIS NORIDA BEACH, kam odpotujemo 21.6.  in letos prvič odletimo iz Maribora. 

Komaj čakam in zelo se veselim!

sonce51

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

18. maj 2013 6:05

sonce51 je napisal/a:

Mi smo  akcijo dopust za letos že zaključili in rezervirali pri Intelekti na otoku  Kos hotel MITSIS NORIDA BEACH, kam odpotujemo 21.6.  in letos prvič odletimo iz Maribora. 

Komaj čakam in zelo se veselim!

sonce51

Opa, opa!! PERFEKTNO. Upam da bo sedaj zgodba AERODROMA MARIBOR šla samo gor in da bomo v prihodnje vsi uživali v takšni ležernosti in podpori slo.aero sferi
Čeprav "smo" oz. bomo padli pod navezo KOROŠCEV/TUJI INVESTITOR, je to še vedno sila pozitivno in nakazuje na UPAM DA, pozitivne spremembe.

Kam pa jaz letos?? CREEEEEEES. Moje srce in duša sta tam

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1563

19. maj 2013 8:33

Kaj pa Ciper, a ni bil še nihče tam?

buča

DBpek  

član od: 19.6.2012

sporočila: 994

19. maj 2013 9:00

MBrando, to direktno Cres ali kje okoli? Jaz grem letos avgusta v Miholaščico - Zaglav.

DBpek http://easy-recepti.blogspot.com/

sonce51  

član od: 4.4.2008

sporočila: 237

19. maj 2013 11:31

O ja, lansko leto je bilo na Cipru kar nekaj mojih znancev, če me spomin ne vara v hotelu Salamis  ali nekaj podobnega. Vsi so bili več ali manj zadovoljni, ponudba podobna kot v Turčiji (saj je to turški del), če se prav spomnim, jih je motilo to, da je hotel na samem. Če so hoteli v mesto so se morali poslužiti busa ali taxi, ker pa imajo majhna otroka, jim to pač ni najbolj sedlo.V hotelu je bilo kar precej  gostov iz SLO in so si potem na način spoznavanja in druženja krajšali čas in polepšali počitnice.  Drugače pa mislim, da drugih pripomb niso imeli. Upam, da se bo še kdo oglasil in boš dobila odgovor iz prve roke.

Vem da bo lepo, saj na dopustu je vodno lepoooooooooooooooo.......

sonce51

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

19. maj 2013 14:52

buča je napisal/a:

Kaj pa Ciper, a ni bil še nihče tam?

buča

jaz sem bila lani na Cipru, in sicer na obrobju mesta Kirenija. Hotel je bil tak kot v katalogu, sobe čiste in prostorne, bazen čist in hrana zelo solidna. Zrak je imel avgusta okrog 35 stopinj, morje pa 27, definitivno kakšno stopinjo preveč, da bi se dalo osvežiti v njem.

Je pa tako, kot pravi sonce51, hoteli stojijo na samem, lepo urejena je neposredna okolica, 100 metrov stran pa lahko naletiš na bolj neugledno četrt, smeti in ruševine. Do mesta nekajkrat na dan vozijo vlakci ali avtobusi.

Izlete po otoku organizirajo ponudniki počitnic, lahko pa tudi vzameš rent-a-car in raziskuješ otok na svojo pest. Med dve državi razdeljena prestolnica je vsekakor vredna obiska, potem je še nekaj mestec in vasic ter lepih plaž. Mogoče se je pa zapeljati tudi na južni, grški del otoka.

Meni je bilo všeč, ni pa nič spektakularnega, odvisno je od tega, kaj iščete in pričakujete.

Vanilija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti