2. jul 2013 8:02
Viva Meier je napisal/a: |
Zaenkrat obeti kratki, a zelo sladki - po letih travmiranja, da jaz bi pa Dubrovnik videla in po 1 dnevnem obisku 2 leti nazaj, ko sem tam pustila dušo, letos končno za 7 dni tja. In to s kolegom, ki hodi v tiste konce hodi že leta in zatorej pozna širšo regijo do potankosti. Kooooomaj že čakam Sicer pa po navdihu in s kakih 24 ur časa za odločitev-rezervacije-pakiranje-odhod. Mika me Madeira ali Azori. Bomo videli...
|
Madeira je raj za kolesarje in pohodnike, plaže so pa iz črega vulkanskega peska, tako da se gostje kopajo pretežno v hotelskih bazenih. Res redko v morju, tisti pač, ki jih ne moti črna plaža (skoči na moj album tule na Kulslo je, o MAdeiri). Zelo malo hotelov je tik ob morju, večinoma so umaknjeni nekoliko noter, ker pač plaže niso kot smo jih sicer vajeni.
Ja pa MAdeira sicer izjemno lep in razgiban otok, ni pa za mlade, željne nočnega življenja in podobnih dogodivščin. Otok je v določenih predelih gosto poseljen, ponekod je bolj podeželski slog in restavracije in lokali se hitro zapirajo. Razen nekaj nočnih klubov, ki so pa res redko posejani, to je v Funchalu. No, saj se najdejo še kje, a se je treba kar peljat naokoli.
Če ti je bivanje v hotelu in občasni izleti ali pohodi ter kopanje v bazenu dovolj za dopust, je Madeira super, če pa imaš rada kopanje v morju in poležavanje na kamenčkih ali belem pesku, pa Madeira ni ravno pravi kraj.
SAma nisem tip, ki bi nenehno hotela v vodo in se kopat, zato mi je teden dni MAdeire ostal v enkratnem spominu in še bi šla tja.
mamamia