7. feb 2006 14:12
Sistem z mandarino se obnese bolje kot vosek. Olupiš mandarino in olupek velikosti cca 1*2 cm namestiš na žico – bela stran proti zobu. V prvem trenutku mi je bilo malo neprijetno, potem pa sem že pozabila da ga imam in se mi je tudi zgodilo da sem ga pojedla. Jaz ne uporabljam klešč ampak pinceto za puljenje obrvi. Ko mi je prvič žička »iztirila« sem vsa panična odletela k ortodontinji, pa mi je potem razložila da se mi bo to zgodilo še večkrat (Kaj me še čaka?) . Da sem prvič vtaknila žico nazaj v položaj sem porabila 10 minut in mi je že postajalo žal da sem šla v ta projekt. Upam da bo na koncu dober efekt.
Sem si pa naročila oboje pa še tiste posamezne modelčke za muffine. Cene sem preverila in so povsod več ali manj enake (Quelle ima Lurch, 200 SIT dražja poštnina, dražji muffini, dražji valjar) (tudi nemške, tako kot pri parni pečici kjer pa so razlike kar precejšnje) , razen če naletiš na kako akcijo
Z valjarjem sem imela na začetku težave, dokler nisem ugotovila da se z njim valja tako da so držala dvignjena. Masleno testo, kruh…. se valja zelo lepo. Malo težje pa si predstavljam valjanje za rezance, ker valjar ni težak, nisem pa tega še preizkusila.
Prijemalka pa je res super. Brez težav primeš vse stvari (od špagetov solate…..). mešaš, preizkušaš. Enako lahko rečem tudi za male modelčke po mojem so boljši od tistih v pladnju, muffini pa tudi izgledajo lepše, za shranjevanje porabiš manj prostora . Se pa res nič ne prime, tudi če ne namažeš z oljem, jaz sem jih namreč pozabila
Odprla bom novo temo maffin. Imam en recept in eno vprašanje.
Hvala Bogu za Prešerna
tamara1