Zobni aparat

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

tema odprta - 19. jan 2006 14:58 | ogledi: 2.186 | odgovori: 5

Tako pa ga imam, zobni aparat namreč. Nič strašnega ko ti ga montira, samo zadnje dva dni bolj slabo spim in jem. Moram reč da kar bol iin žuli, kljub temu da mi je dala t.i. vosek, vendar je izredno nerodno točno naciljati na žičko. Sem pa izumila pripomoček- mandarinin olupek.

Lp ura je 15 gremo domov

Ali je katera že kupila in če je kako se obnese?

>http://tm-shop.si/shop/page/detail/gitm>

>http://tm-shop.si/shop/page/detail/gitm>

tamara1

isiliel  

član od: 7.6.2004

sporočila: 62

2. feb 2006 9:35

Dobrodošla v klubu Kako pa funkcionira mandarinin olupek? Katja Sporočilo je spremenil(a) isiliel dne 02. feb 2006 09:35:44

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. feb 2006 9:44

Nimam pojma, kaj sem imela jaz, bil je kot en orjaški žvečilni in sem to vlačila po ustih. Pa klešče v torbi, to je bila faza, ko sem imela obe čeljusti skupaj speti, prej pa 10 let aparat (klasika), nato operacija in zdaj, ko so mi prejšnji teden še porihtali zobe do konca, lahko normalno jem. Do operacije še v jabolko nisem mogla ugrizniti. Se je pa splačalo in bi dala vse skupaj še enkrat skozi. Loni Makaroni

Lunika  

član od: 30.8.2004

sporočila: 254

2. feb 2006 10:10

Ojoj, Loni, kurja polt se mi dela. Dobro, da je mimo, kaj ne? Tamara, valjar dobim enkrat v naslednjem tednu pa ti javim kako to v praksi izgleda. Mama mi ga je kupila prejšni teden v Italiji, ampak mislim, da je bila cena precej nižja. Lp, Tina

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

7. feb 2006 14:12

Sistem z mandarino se obnese bolje kot vosek. Olupiš mandarino in olupek velikosti cca 1*2 cm namestiš na žico – bela stran proti zobu. V prvem trenutku mi je bilo malo neprijetno, potem pa sem že pozabila da ga imam in se mi je tudi zgodilo da sem ga pojedla. Jaz ne uporabljam klešč ampak pinceto za puljenje obrvi. Ko mi je prvič žička »iztirila« sem vsa panična odletela k ortodontinji, pa mi je potem razložila da se mi bo to zgodilo še večkrat (Kaj me še čaka?) . Da sem prvič vtaknila žico nazaj v položaj sem porabila 10 minut in mi je že postajalo žal da sem šla v ta projekt. Upam da bo na koncu dober efekt. Sem si pa naročila oboje pa še tiste posamezne modelčke za muffine. Cene sem preverila in so povsod več ali manj enake (Quelle ima Lurch, 200 SIT dražja poštnina, dražji muffini, dražji valjar) (tudi nemške, tako kot pri parni pečici kjer pa so razlike kar precejšnje) , razen če naletiš na kako akcijo Z valjarjem sem imela na začetku težave, dokler nisem ugotovila da se z njim valja tako da so držala dvignjena. Masleno testo, kruh…. se valja zelo lepo. Malo težje pa si predstavljam valjanje za rezance, ker valjar ni težak, nisem pa tega še preizkusila. Prijemalka pa je res super. Brez težav primeš vse stvari (od špagetov solate…..). mešaš, preizkušaš. Enako lahko rečem tudi za male modelčke po mojem so boljši od tistih v pladnju, muffini pa tudi izgledajo lepše, za shranjevanje porabiš manj prostora . Se pa res nič ne prime, tudi če ne namažeš z oljem, jaz sem jih namreč pozabila Odprla bom novo temo maffin. Imam en recept in eno vprašanje. Hvala Bogu za Prešerna tamara1

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

7. feb 2006 14:44

Bogu hvala! Slava Prešernu. Lp, Dolores

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti