19. jan 2006 15:37
Mamamia, ne me napak razumeti za vlečeno testo, ni bilo popolnoma nič osebnega. Veš, počutim se nekako, nekako..., kot da sem že splezala do nekam... in sedaj se oziram in gledam na zanamce, na tiste, ki še hodijo za menoj.
NE SE BAT, NISEM PESNIŠKA DUŠA...
Bojim, ob vsej tej izbiri na tržišču, da enega lepega dne ne bo kuhinja postala prostor odveč... Bojim se, kaj bomo naredili s planetom s tolikimi čistilnimi sredstvi, s tolikimi dozami pod pritiskom, s tolikimi smetmi, plastičnimi vrečkami... Kakšni bodo današnji otroci, če so pa celi dan od doma, ko starši delajo od 8 - 17 ure? V nedeljo jih pa starši peljejo v Mc Donalc ali na pico. Ali bodo oni vedeli, kaj pomeni domače kosilo in cela družina za mizo?
Dostikrat se z možem pogovarjava o tem, kam vse to pelje, on mi pravi: "Ti bi rada krivo Drino zravnala." Vem, da sploh nič ni v moji moči, mogoče to, da se odrečem spreja, ali laka za lase.
Kaj mislite, da jaz doma samo mesim in kuham? Tudi jaz kupujem vlečeno in listnato testo. Izpade tako, da 4 x kupim, petič pa zamesim - to zaradi nostalgije. Vsaj enkrat - dvakrat na mesec pripravim nedeljsko kosilo za celo družino. Ali mi ne bi bilo lažje, da bi jih povabim k Jurmanu na kosilo? Ne, ne..., ni to to.... Kje so tiste vonjave, ki se razlegajo po stanovanju, oni pa vohajo, kako fajn diši.
Odprle smo temo "Preproste jedi". Kaj bodo pisali na forumu čez 30 let o preprostih jedeh?
Ko pa prebiram to našo kulinariko, sem pa potešena, poglejte me smo še tu... koliko mladih mamic, mladih deklet pa toliko želje po znanju, toliko novih idej, da mi je kar toplo pri srcu. Iz naših kuhinj se še razlegajo prijetne vonjave - se pravi, z naše strani ni bojazni, da bi kuhinja postala odvečni prostor.
Zato - naj živi doma narejeno vlečeno in listnato testo, naj živi potica.
Lep pozdravček!