Pomoč lepo prosim

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

tema odprta - 15. jan 2006 21:38 | ogledi: 3.332 | odgovori: 23

Mami bom pomagala pripraviti pogostitev za približno 30 ljudi.

Problem je v tem, da hrana ne sme vsebovati nič kar je živalskega izvora

Edino lahko.

Nekaj receptov sem sicer že gledala , vendar bi bila zeeelllooo vesela še kakšne vaše ideje

stana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

16. jan 2006 9:25

Lososovi zvitki s hrenom, mešna morska solata (brez preliva), marinirane ribe (sardelice opečeš v olju in jih preliješ z marinado iz kisa, popra, lovorja, popra, čebule, narezane na obročke - če rabiš, pošljem recept; marinirana škarpena v olivnem olju), brokoli, cvetača in korenje z zeliščnim prelivom...Mamamia mamamia

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

16. jan 2006 10:13

toplo: ocvrta gorgonzola, špinačne pitice,slane miške, gobova rolada,skutine pancelote, mini pice margerite.. hladno: zelenjavni namazi z veliko različnimi vrstami kruha, rogljički nadevani s hruško in roquefortom, zelenjavne žolice, zelenjavne terine.. Lisa

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

16. jan 2006 10:31

Prigrizki iz listnatega testa z nadevom. Listnato testo razvaljaš, razrežeš kakor pač hočeš, potem pa domišliji prosto pot, riba, zelenjava paradižnik, siri, začimbe.....kombinacij kolikor hočeš. Pa na pečico ne pozabi lp

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

16. jan 2006 10:58

Pitulice, ohrovtovi zvitki. Tole mi pade na pamet. Mogoče se še kaj spomnim. lp Julija

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

16. jan 2006 11:36

Živjo Stana! Kaj pa brodet s polento?

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

16. jan 2006 15:23

Odvisno kako orto ne živalsko mora biti. Če je v to všteto tudi mleko in mlečni izdelki pa jajca potem odpadejo tudi pitulice pa razni narastki in zvitki, gratinirane reči. Samo brezmesno ne bi smelo biti problema, čisto neživalsko pa kar. Bi pomagalo, če to razjasniš. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

16. jan 2006 15:36

tole pride v poštev, če jojo sir: zapečena polenta s parmezanom, mini potičke in štruklji z vege nadevi, poljene gobice na žaru (njami! s tržaško omako in smetano), popečeni koluti bučke na žaru, s koščkom gorognzole povrh,... zelenjavni ražnjiči oz. zelenjavna nabodala, kruh na palčkah, polnjeni mufin kruhki (sem dala recept v bazo, nadev lahko poljuben, ni treba da je bučni, ki je tam,...) Veri

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

16. jan 2006 15:55

Ja, meni tudi ni bilo jasno, če držijo tiste slikice pri prepovedanem, saj tam je še kup zelenjave in sadja zraven...nekaj živalskega je gotovo prisotnega, saj se zemlja verjetno gnoji, zato je vprašanje tince čisto na mestu...Če gre za to, da ni nič živalskega, potem odpadejo tudi vsa testa, saj je v listnatem in kvašenem maslo pa tudi jajca so zraven, morda pride v poštev le vlečeno testo, pa mlečne stvari odpadejo... Kaj pa sojini polpeti in pečenka iz sojinih kosmičev z zelenjavo? Mamamia mamamia

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

16. jan 2006 21:56

Na žalost ne sme biti mesa (razen rib), mleka, mlečnih izdelkov, masla, jajc... Tako, da pol res odpade tudi lisnato testo. Mamamia kakšni so teli lososovi zvitki s hrenom? Samo hren ali še kaj drugega? Mešano morsko solato sem si že ogledovala in mislim, da bo kar na jedilniku (upam, da bo ratala, ker je še nikoli nisem delala). Pa lepo bi te prosila še za recept za marinirane ribe. Pa za tele sojine polpete in pečenko iz sojinih kosmičev bi tudi prosila. Anamarija hvala, brodet bo mami naredila. Eh, probem ne? Ko rabim kaj pametnega se ne morem spomniti ampak dobro, da mam vas stana

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

16. jan 2006 22:22

Stana, kaj pa polenta, ohlajena in potem popečena, posuta s svežim petršiljem, pa mogoče tudi s kako popečeno zelenjavo (pred novim letom sem probala različico s popečenimi jurčki). Pa kak namaz iz tofuja, zelenjave in tune mogoče. Zraven pa focaccia (z nadevom ali pa osnovna), v bazi jih je veliko, jaz sem poslala recept za nadevano. Moj bratranec iz Argentine mi je enkrat pripravil empanadas... to so nadevani žepki iz vlečenega testa, pečeni v peči (v eni različici jih tudi cvrejo v olju, ampak meni so bili pečeni v peči boljši). Takrat sem probala nadev iz mletega mesa, ampak enkrat kasneje pa tudi takega iz koščkov popečene mešane zeljenjave - paprika, paradižnik, bučke in sojin sir je bil vmes, torej uporabno tudi za vas. Iz testa izrežejo kroge, nadevajo po polovici, prepognejo in naredijo zavihke kot recimo pri marmeladnih žepkih... potem pa spečejo na peki papirju. Bajno dobro. Mogoče bi prišla vpoštev tudi kaka testeninska solata - zelenajva, tuna, le kislo smetano bi morala z nečim drugim zamenjati. Mogoče z rastlinsko ali pa s sojino smetano. To je moj večerni brainstorming. Upam, da uporaben. Lp, tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti