15. jan 2006 19:43
hja,(pre)veliko je ljudi ki kar vsak dan nekaj zlijejo vase! pri nas doma včasih odpremo kako buteljko, ki jo spijemo počasi in z užitkom. Jst osebno spijem recimo 3pive na tedn, kar se mi zdi čist v meji normale. tud čist ok se mi zdi 1 dcl rdečega vina po kosilu vsak dan, ampak res sam 1 dcl. star sm 24 in opazujem "mojo generacijo" - katastrofa! eni brez pijače enostavn ne morejo več. zaposlen sm v javnem sektorju,kot kuhar v domu kamor hodijo šole v naravi;osnovne šole, srednje šole, fakultete, razna društva... ravno pri srednjih šolah se vidi da jim po glavi skače samo to, kdaj bo večer da se bojo nekam potuhnli in se ga nalili...Vsekakor je novi kebrov zakon dobrodošel, ampak v marsikaterem lokalu mladoletniki pridejo brez problemov do katerekoli žgane pijače. Vsi poznate primer lipe, spodnje pirniče. "diskoteko" dobro poznam, ker sm tud sam kar nekajkrat biv tam in nism presenečn da se je to nardil... tam si pa še 14 letnga mulca z piram v rok srečov...da te mine... Pitje alkohola-da,ampak z pametjo in v meri normale! maestro1