Hofer moka

Dada  

član od: 13.10.2003

sporočila: 165

tema odprta - 14. jan 2006 10:10 | ogledi: 6.713 | odgovori: 34

Na katerem programu in koliko časa pečete kruh v kruhomatu iz Hoferjeve moke? Jaz sem imela včeraj na programu 59 min-vse skupaj, pa je bilo premalo.Dada

Titina  

član od: 13.10.2004

sporočila: 19

14. jan 2006 13:49

Kruh iz Hoferjeve moke pečem na programu normal - aparat za peko kruha je Boman. LP Titina Titina

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

14. jan 2006 18:42

Kruh iz Hoferjeve moke je treba peči na programu, ki je dolg vsaj tri ure. To piše na vrečki, v navodilih za peko kruha v kruhomatu. Jaz ga pečem na programu NORMAL, ki je dolg 3.20 in kruh vedno uspe. Pečem pa tega res samo občasno. Mojim je všeč, ker pride tako rahel. Sama imam raje bolj kompaktne kruhe.Vsaj vem, kaj dam notri. lp Julija

H&M  

član od: 4.9.2004

sporočila: 78

16. jan 2006 13:36

Sigurno je fajn, da si najprej preberes navodila na Hoferjevi moki za kruh. Tako bos najbolje vedela kateri program izbrat. Sama pecem kruh iz vec vrst Hoferjevih mok in kruhi so seveda razlicni. Ni tako, da bi vsi kruhi vedno bili rahli, Julija. Ce imas rada bolj kompaktnega/zbitega bi mogoce lahko poskusila mesanico za mesani rzeni kruh - Roggenmischbrot. Meni ta vedno pride bolj zbit. Beli mi pride tak kot toast. Z bucnimi semeni se mi zdi malo prevec luknjicast, itd. Glede na moko pa tudi izberem program na kruhomatu... za beli kruh izberem program za beli kruh, za polnozrnatega program za polnozrnatega.. ce ne vem tocno kaj bi dala pa dam kar osnovni (Basis) program.. So pa vsi dolgi preko treh ur.. Veliko uspeha pri peki kruha! LP, Heike

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

16. jan 2006 13:41

Hvala Heike. Bom preizkusila še tega. Sem pa preizkusila tudi kruh za zajtrk. Je rahlo sladek (ampak ne zelo). Moraš pa dodati jajce, mleko in maslo. Ta je tudi meni všeč. Samo jaz ga "ne smem", ker se prehranjujem po Montignacu (tako približno, upoštevam pa vedno GI). lp Julija

H&M  

član od: 4.9.2004

sporočila: 78

16. jan 2006 14:18

Julya, ni za kaj.. Jaz sem tudi poskusila oni kruh "za zajtrk", tak mlecni je, glih prav za v kakav namakat. Drugace pa je meni osebno malo presladek.. Vsakomur svoje.. LP, Heike

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

4. mar 2006 10:32

Obnavljam temo. A katera peče kruh iz te moke na klsičen način? Ne v mašinci za kruh. Ker jaz ga pečem tako in mi zelo zelo počasi vzhaja. A bi dodala kaj svežega kvasa, da bi hitreje narasel in bi bil malo bolj mehek? tako je precej zbit. Sonja

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

4. mar 2006 11:09

Diling, na tvoje vprašanje ne morem odgovoriti, ker pečem kruh samo v aparatu, bi pa dodala svoje izkušnje s Hoferjevo moko. Prvič sem pekla polnozrnatega s semeni in to na Basic programu (3 ure) in je bil enkraten. Dodala sem samo še nekaj semen. Pojedla sem samo majhen košček, ker sem ga drugače pustila mojemu, da ga je jemal za malco. Imam raje kruh iz polnozrnate moke. Ko pa sem pekla tistega s sončnimi semeni, sem pa dala na program Quick (2uri 20), je bil pa premalo pečen. Pocast je bil in s težkim srcem sem ga vrgla v smeti. Meni ni preveč všeč, je premehek, a imam še dve moki. Mislim, da je ena ržena, ena pa pšenična polnozrnata. Bele nisem kupila. Sem pa včeraj dobila graham moko direktno iz mlina v Podreči, takoj popoldan dala pečt kruh, samo z dodatkom semen in moram reči, da je velika razlika med kruhom iz sveže mlete moke in tistim, za keterega kupimo moko v trgovini. Danes sem ga jedla brez vsega, samo malo jogurta. Dober tek Irena Irena Šušteršič

prekmurka  

član od: 24.10.2001

sporočila: 672

4. mar 2006 12:15

SONJA ,sem za probo kupila rženo moko z dodatki semen ,najprej moram povedati ,da pečem kruh na klasičen način -v štedilniku na drva -,k tej moki sem dodala še en kg in pol krušne moke in kocko kvasa-pečem namreč lahko v štedilniku naenkrat 4 manjše hlebčke -,ko sem omesila sem pustila vzhajati 1 uro in potem ,ko sem ga še enkrat premesila še 1 uro .Moram ti povedati ,da sem z kruhom zelo zadovoljna ,je eden najboljših kaj sem jih do sedaj spekla . Marta

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

4. mar 2006 13:11

Kakšni vse dodatki pa so v tej hofer moki? (mislim kakšne e - je ...) jade

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

4. mar 2006 16:48

Že prepisujem: Mešanica za pšenični polnozrnati kruh Pšen.polnozr. moka 80% ovsena kaša 7% ržena polnozr.moka 4% posušene ržene droži, jodirana kuhinjska sol suhi kvas maoka iz sladu izvleček iz sladu sredsto za uravnavanje kislosti: natrijev acetat, kisline: jabolčna, grozdni sladkor, sredstvo za obdelavo moke: kalcijev karbonat in askorbinska kislina, folna kislina Brez mlečnih izdelkov Brez napisanih Ejev, nimam pa pri sebi seznama obrazložitve lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti