5. mar 2006 13:35
S kefirjevo gobico se še lažje spogleduje kot s kombušo.Gobico se vloži v lonček z mlekom (če imaš možnost domačega mleka je najbolje,sicer pa kupljeno), pokriješ in naslednji dan imaš lonček domačega kefirja .Ne smeš pa pozabiti odstraniti gobico in spet isti postopek.
Bilo je na ljubljanski železniški postaji,samo je tam ne prodajajo.Lina je bila tako prijazna in nama je z Reco poslala kombušo in kefirjevo gobico ,ker pač ona ni iz LJ , jo je dostavila na dogovorjeno mesto..Kefir sem že sprobala (mi pa ni novost,sem ga eno obdobje že gojila; skratka,poleg tega da je dober,je tudi zdravilen). Kombuša pa zori 8- 10 dni in še potem jo je treba ustekleničiti in vsaj še 5 dni počakat pred konzumiranjem. Počaka pa na hladnem tudi pol leta (saj nisem sigurna če sem si prav zapomnila- preveri na zgornjem linku imaš izčrpna navodila).
Gobice se hitro množijo, tako da ne bo problem ,čez čas ti jo bom že jaz lahko poslala,če ti jo ne bo že prej kdo drug iz "totega becirka". Gobico je kar težko vreči v smeti, saj je vendar živ organizem.
LP vsem
Aki
Sporočilo je spremenil(a) aki dne 05. mar 2006 13:58:32