30. dec 2005 12:50
Tudi jaz ne svetujem predolgega kuhanja že kuhanih vampov (in zmrznjeni so že kuhani) saj so potem taki - oprostite primerjavi - kot bi jih že nekdo prežvečil (vem da ni slišati lepo- ampak tako je). Lep dan še naprej!! MALC
30. dec 2005 12:50
Tudi jaz ne svetujem predolgega kuhanja že kuhanih vampov (in zmrznjeni so že kuhani) saj so potem taki - oprostite primerjavi - kot bi jih že nekdo prežvečil (vem da ni slišati lepo- ampak tako je). Lep dan še naprej!! MALC
30. dec 2005 13:45
MALC je napisal/a: |
Tudi jaz ne svetujem predolgega kuhanja že kuhanih vampov (in zmrznjeni so že kuhani) saj so potem taki - oprostite primerjavi - kot bi jih že nekdo prežvečil (vem da ni slišati lepo- ampak tako je). Lep dan še naprej!! MALC |
30. dec 2005 16:23
Naj se jaz dodam svoj recept je sicer prepisan iz knjige vendar malo prirejen po nasem okusu. 1 kg vampov, 1/4 dl olja 3dag slanine ( vendar ni nujna). 3 dag cebule, zelen petersilj, strok cesna, malo muskatnega orescka, malo limonine lupinice, sol, poper, malo timijana, 2 paradiznika, ali par, mezgo, malo moke in parmezan za potresanje ko je jed za na krozniku. Segrejemo olje sesekljano slanino na tem preprazino cebulo da zlato zarumeni, moko ali droptine nato dodamo petersilj , cesen, paradiznik, nekaj orescka, limonine lupinice in timjana, to malo preprazimo nato zalijemo z juho (ali vodo in jusno kocko) dodamo pripravljene vampe popopramo in solimo. Jaz proti koncu dodam se malo sesekljanega petersilja , stvar okusa poleg pa obvezno bela polenta pa dober tek
30. dec 2005 20:01
ne boste verjele ampak mi je uspelo pripraviti odlične vampe...hahaha :) sem prav ponosna ... okol hodm k pav ...lol hvala za recepte ;) karmyaljosa
30. dec 2005 20:29
No karmyaljoša- kateri recept pa si na koncu izbrala? SUPER TO, DA TI JE USPELO!!! Lep dan vam želim
31. dec 2005 7:53
Jaz vampov ne maram, kuham pa jih za moža in pravi, da so odlični. S pršutom ali slanino jih še nisem delala, bom naslednjič probala. Sicer pa recept podoben ostalim, samo da za zgoščevanje ne uporabim drobtin ali pa moke, ampak na drobno nariban krompir. Na koncu pa seveda posujem s parmezanom in petršiljem. LP nb
31. dec 2005 14:15
ta recept k mi je ena dala na drugem forumu...: Jaz vampe malo popražim na olju, dodam grobo mleti česen, sladko rdečo papriko, malo paradižnikove mezge in zalijem z vodo. Počasi naj se kuha vsaj 1/2 ure. Nato dodam še drobtine, da mi omako zagostijo. Kuham še 1/2 ure. Pa seveda sol in malo popra, lahko lovorjev list. karmyaljosa
1. jan 2006 10:44
Pri kuhanju vampov sem prišla do naslednjih ugotovitev, seveda poleg vseh že zgoraj naštetih: - vedno kupim surove vampe in jih sama očistim in skuham v jušni zelenjavi - čebule ne sme biti preveč, raje 1 manj kot ena preveč. Nimam pojma zakaj, saj sem ljubitelj omak z veliko pražene čebule, pri vampih pa to ni tako - zgostim jih vedno z drobtinami, nikoli z moko
4. jan 2006 12:39
Moj recept: kupim vedno kuhane vampe, vendar jih pred uporabo še enkrat prekuham z dodatki čebule, česna, lovorja in celega popra. Nato na masti prepražim čebulo, dodam vampe, malo tenstam, nato potresem z moko in rdečo papriko, zalijem (odvisno od oskusa, več ali manj), dodam vegeto, sesekljan petršilj (tega zelo veliko), majaron, šatraj, lovor, poper... in so kuham cca pol ure. LP smrkolina
4. jan 2006 14:29
Vampe pripravim z veliko česna in peteršilja.Všeč so mi tanko narezani,tisti pakirani se mi zdijo preveč grobi.Na masti prepražim česen,dodam vampe in pražim nekaj časa nato poprašim z moko in zalijem z juho ali vodo.Od začimb dodam lovorov list,malo rdeče paprike,lahko vegeto in na koncu potresem z peteršiljem. Na krožniku jih potresemo z naribanim parmezanom.MNJAM! Naša mladina ne ve kaj zamuja,ker ne mara vampov. jesenKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Poke skleda z lososom
Jagodni cmoki z makovim sladoledom