Potrebovala bi nasvet. Moj kruhomat je star le dober teden, pa sem že naredla traparijo. Imam Clatronika na 1 gnetilko - prostora za kilo kruha. Ker se mi je mudilo, sem na hitro vsula vanj sestavine za večjo količino polnozrnatega kruha - po receptu iz navodil, nisem pa pomislila, da je sestavin morda malenkost preveč. Aparat sem nastavila na nočno peko, kruh naj bi bil prečen ob 8ih zjutraj. No, zjutraj ob 7ih jaz vstanem, grem v kuhinjo pogledat, če je vse v redu - no, pa ni bilo v redu.
Testo je očitno preveč naraslo, naredil se je mehur, prišel do okenčka na vrhu, testo je zlezlo čez rob posode in steklo ob robu dol do grelcev. V kuhinji se je vse kadilo, smrdelo je po zažganem, skratka, obup. Seveda sem aparat takoj ugasnila (moralo bi se še pbl. pl ure peči), vzela kruh ven, in odstranila zažgano testo. Potem sem očistila, kar se je dalo. Posoda je še kar šla, notranjost aparata pa ne preveč. Plastika je čisto porumenela.
Kar je najhujše, je, da je aparat popolnoma zasmrajen. Še vedno smrdi po zažganem, pa sem ga "zračila" 3 dni. Danes sem dala peč nov kruh, vse sicer dela, kot je treba, samo širi se grozen smrad po zažganem. V notranjosti pa drugače ni več nobenih ostankov.
Ima kdo kak nasvet, kako naj rešim stroj, ali je samo še za v kanto?
krfjolca