31. dec 2005 16:25
No, še jaz pristavim svoj piskrček.
Od devetih zjutraj do treh popoldne sem prirpavljala hladno topli bife za 25 ljudi. In sicer:
bovla (no, sadje se v osku in vinu marnira že od petka zvečer); potem bo toast z lososom inhrenovim namazom, seveda ob aperitivu.
Na mizi pa bo razloženo, potem ko bodo gostje pojedli česnovo juho: pečena svinjska rebra, ocvrt piščanec, tatarski biftek, govedina po kitajsko (v voku,toplo), pa piščančji file v curryjevi omaki s smetano ter svinjska ribica v omaki kot tople jedi.ž
Kot hlčadne jedi in priloge pabo: pršut, marinirane perutnice po provansalsko, morska solata s prelivomtioč otokov, ajdova kaša z zelenjavo, koruza s curryjem, tortelini s tunino, zeleni rezanci s papriko in tunino, bučke z jogurtnim prelivom, caleslaw (ameriška zeljna solta s popečeno slanino)), brokoli, korenje in cvetača v zeliščni marinadi, kumare s sezamom, arabska skutna solata s čebulo in kmarai, zelenjavno-sadna nabodala s pršutom in mocarelo, rdeča, zelena in oranžna paprika s sirom v soalti, pa nepogrešljiva francoska solata, trdo kuhana jajc av hrenovi umaki, tkačenka v solati.
Za zakjuček seveda obvezna kisla juha, pred njo pa drobnopecivo, potice in sadni kruh.
Imamo tudi stolitrski sod vina (polnega seveda), dva kartona penine za ob polnoči,pa nekaj kisle vode, ker vsine pijejo čistega vina.
Sem nekaj jedi tudi poslikala, pa popraznikih pošljem slike in recepte v bazo. Pozdrav vsem in lepo praznovanje, Mamamia
mamamia