Pred nekaj dnevi sem v Casi del Papa jedla nekaksno gosjo pasteto... Bila mi je zelo dobra, mogoce kdo pozna recept?
LP
Sanjab1
Pred nekaj dnevi sem v Casi del Papa jedla nekaksno gosjo pasteto... Bila mi je zelo dobra, mogoce kdo pozna recept?
LP
Sanjab1
21. dec 2005 7:40
a si jedla gosjo pašteto (gosje meso), ali si jedla pašteto iz gosjih JETR HERMAN
22. dec 2005 22:43
ha, dobro vprasanje. Bi rekla da iz jeter ampak kako naj jaz to vem... Vem pa, da je bila odlicna! In gosja... Sanjab1
23. dec 2005 7:58
pašteta iz jetr ima seveda zelo značilen okus po jetrih. Pašteta mora biti narejena iz namensko pitanih gosi- tako da so jetra nenormalno velika in mastna.Takšna jetra je v malopradaji zelo težko dobiti, cena pa je okrog 11.000.-13.000.- sit...takšna jetra je tudi škoda kupiti samo za pašteto.Ponavadi se iz teh jetr dela posebna jed (jetra marinirana v sladkem vinu in začimbami-pečene rezine teh jetr na maslu, zalite s sladkim vinom, vse zelo na hitro pečeno na visoki temperaturi-poleg se pije sladko vrhunsko vino...itd). No ostanki-krajci teh jetr se porabijo za pašteto. Če te še zanima, pa sporoči HERMAN
23. dec 2005 17:10
to je "foie gras" ali po slovensko "mastna jetra". Se pa uporablja kar francoski izraz, ker je to francoska specialiteta. Dobiš pa jo tudi v srednje velikem Mercatorju. Kar pa se cene tiče, je res, kar je napisala hetero, oz. je odvisna od kakovosti. sissi
7. apr 2006 14:51
Hvala Sissi, mene pa zanima, ce bi jo lahko sama doma naredila. Sanjab1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Toscanska panzanella
Rižek z lososom