Vceraj sem po receptu s http://24ur.com naredila rezine Esterhazy in vam posredujem naslednje ugotovitve. Ker se mi je zdelo bedasto toliko truda uloziti za tako malo kolicino teh slastnih rezin, sem recept PODVOJILA. Ok. No, presenetilo me je, kako sem se zafrkavala, da sem s pekaca dobila biskvit, zato priporocam peki papir. Spekla sem namrec 2 pekaca biskvita, vsakekga zrezala na 3 dele in z veliko potrpezljivosti poskusala trakove z ostro lopatko locit od pekaca. Hvala bogu, uspesno.
No, potem je ze prisla drug zadeva. Kaj za vraga je ponarejeni topli fondant za glazuro? Internet. Ni rezultata. Pa sem po svoji glavi naredila sladkorni preliv (20 daj sladkorja v prahu in 4/5 zlic vroce vode) in je prislo tocna potrebna kolicina. Potem je treba biti pazljiv pri cokoladi. Jaz sem jo dala kar v vrecko, kateri sem odrezala koticek in je slo odlicno. Paziti je treba le, da ne naredis prevelike luknjice. Narises vzporedne crte takoj, ko si koncal s sladkorno glazuro, ker se bo le-ta sicer prehitro strdila in je knec. Nato pa spet takoj z zobotrebcem rises pravokotnice, da dobis slavni vzorec. To je slo super. No, potem sem ga pa pocvirnala, ker nisem pocakala, da se ta glazura popolnoma strdi! Zato se mi je malcek razlezla, ampak ni sile.
Okus je natancno taksen kot mora biti! Odlicen. Moje mnenje je, da je za 1/3 PREVEC KREME. Morala bi biti cisto na tanko namazana, ker je pravzaprav hudo mastna in je bolj za dodatek kot za prevladujoco zadevo pri tem pecivu. Morda bi jaz se dodala raje se en pekac biskvita (ko razdelis na 3 dele so to 3 plasti).
tejcica
Temo je spremenil(a) tejcica dne 19. dec 2005 13:38:12