Prosim za pomoč

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

tema odprta - 16. dec 2005 17:06 | ogledi: 2.445 | odgovori: 9

Kolegica ima smrt v družini. Prosila me je, naj ji še nocoj napečem nekaj peciva. Ker sem tudi sama strašno prizadeta, se težko odločam in izbiram recepte. Prosim pomagajte! Napišite samo preverjene in hitre oz. situaciji primerne recepte. Hvala!

PACKA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

16. dec 2005 17:41

Hm, najhitreje je gotova kakšna rolada ali kak enostaven biskvit, s čokolado ali brez, lahko obložen z jabolki. Hitro je vse to gotovo, tako da lahko spečeš eno za drugim, paše packarije s testom ni. grem pogledat link pa ti pošljem, ti pa presodi, ali je uporabno. Mamamia mamamia

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

16. dec 2005 17:49

Packa, kot nezahtevne zadeve, ki se mi zdijo hitre za naredit, ti svetujem Bounti (http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1633), Pecivo na suho (http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1426), tvoje Jaffa pecivo iz baze, Kislo kokosovo pito (http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4769) ali pa katero koli piškotno testo, premazano z marmelado, posuto z orehi... ko je pečeno, razrežeš na kvadrate ali trikotnike. Lahko vzameš tudi listnato testo, ga namažeš z nadevom skute, kisle smetane, sladkorja, limonine lupinice, cimeta in rozin (mora biti gosto), zaviješ v zvitek, razrežeš na približno 2-3 cm široke koščke in te nalagaš v nizek pekač na peki papir enega zraven drugega (kot fernandeline). Daš v vročo peč in ko je zlato rumeno, je pečeno. Samo še posuješ z malo kristalnega sladkorja. Vsa ta peciva lahko narežeš na koščke in zložiš na pladnje, krožnike, tudi za prenašat so kar primerna in za jest z roko. Drži se. tjas

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

16. dec 2005 17:50

Za visokpečak, kot gre v pečico, stepeš pet jajc s štirimi žlicami mlačne vode, sladkorjem - zvrhana žlica na eno jajce, in moko - ena zvrhana žlica na eno jajce. Stepaš, da se lepo speni oziroma da je svetlo rumeno, daš na pekač, obložen s peki papirjem, in daš v ogreto pečico, na 180 stopinj. pečeš okoli osem minut, potem na testo naložiš na tanke krhlje narezana jabolka, lahko potreseš z orehi, mandlji ali lešniki, in pečeš še deset minut, da je testo zapečeno. Ohlajeno narežeš na kocke. Hitro so gotove tudi Nušine slastne rezine, pod tem imenom je recept v bazi. Če imaš v mislih piškote pa čim manj zapleteno: 250 g moke, 125 g sladkorja v prahu, 150 g masla in eno jajce zgnetemo v voljno testo in ga pustimo na hladnem. Potem ga razvaljamo na 4 mm debelo in izrežemo piškote. Na 180 stopinjah pečemo 10 minut. Piškoti naj se ohladijo na kuhinjski rešetki. Za belo glazuro zmešamo 125 g sladkorja v prahu z dvema do tremi žlicami limoninega soka, ruma ali druge tekočine. Masa naj bi gladka. Premažemo piškote in pustimo, da se posušijo, šele po tem jih okrasimo in spravimo. Za začetek bo, verjetno pa se bo oglasila še katera od mojstric peke. Meni je to najprej padlo na pamet. Mamamia mamamia

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

16. dec 2005 18:45

Pecivo s kislo smetano. Spečeš temen biskvit, prerežeš, namažeš z marmelado in kislo smetano, pokriješ z drugo polovico. Preliješ z čokoladno glazuro ali pa samo potreseš s sladkorjem v prahu. Zelo hitro in dobro! Ali pakak marmorni kolač, domači prijatelj... Kjer ni preveč packanja s kremo. Ali jabolčna pita... Atina

Soncika  

član od: 29.6.2005

sporočila: 35

16. dec 2005 19:19

2 celi jajci 1/2 jogurtovega lončka olja(lahko manj) 1 jogurtov lonček sladkorja 1 jogurtov lonček pšeničnega zdroba 1 jogurtov lonček mleka 1 jogurtov lonček mletih orehov 1 pecilni prašek 2 žlivi moke ________________ 4 jabolka Maso zmešaš (vse naenkrat) - 2/3 zliješ v pekač, pokriješ z naribanimi jabolki, nato daš še preostalo maso. Pečeš 3/4 ure v srednje vroči pečici. Original je za malo manjši pekač, z višjim robom. Sestavine lahko podvojiš - glede na velikost pekača. Jaz včasih delam brez jabolk, v maso pa dodam namočene rozine. Zelo hitro, dobro in sočno pecivo. Soncika

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

16. dec 2005 19:20

Hi, žal, sem bil navzoč že pri več kateri sedmini.Na našem koncu je navada, da se ponudijo predvsem piškoti, izhajam iz tega , da so bolj obstojni, pa tudi večkratni izhodi ob slovesu so nujni, ljudje vedno znova prihajajo in odhajajo (se ne izsušijo tako hitro ).Če je na vašem koncu še navada, da molite ali ,da je pokojnik doma,potem razmišljaj v moji smeri. Danes je četrtek (17:06) in dvomim, da bo pogreb pred ponedeljkom, pecivo pa bi naj vzdržalo do konca.Preveč realistično? To je življenje. Naj ti uspe > siba Sporočilo je spremenil(a) SIBA dne 16. dec 2005 22:46:27

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

16. dec 2005 20:02

Dobra stran peciva je, da je prej narejeno kot piškoti. S slednjimi je dosti dela. Mogoče bi pa res pecivo, in sicer ne vsega naenkrat. Vsak dan nekaj. Če bi pa res piškote, mogoče medvedje šape s kupljenim listnatim testom. MOgoče bi iz listnatega testa lahko naredila tudi kakšno slano reč. mimika

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

17. dec 2005 15:19

Muffini, so hitro gotovi in še med okusi lahko zbiraž. Od sladkih sadnih in čokoladnih variant, do slanih in pizza okusov. Vesna Vesna Milek Recko

PACKA  

član od: 23.9.2003

sporočila: 344

19. dec 2005 17:38

Hvala vsem! Sem spekla kar dosti peciva, potičko in piškote. PACKA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti