14. dec 2005 8:15
Čao,
ne, hrena se ne čuti preveč, samo ne smeš ga dati veliko. Dodamo ga pa zato, ker nimamo najraje arome po popru, zato začinimo jedi s hrenom ali čilijem.
Se popolnoma zavedam, da "originalno" meso ne sme biti mleto, zmiksano, ne vem kaj še, ampak tako ga pač delamo. In tudi vem, da paše v tatarca samo pljučna, ampak mi imamo "meso" doma in je izredno kakovostno in vam zagotavljam, da niti slučajno ne bi opazili razlike, če je pol enega pol drugega. No, kakšen ekstra poznavalec že, seveda. Nam je tale recept najljubši, je med prvimi jedmi, ki sem jih znala pripraviti, jemo ga res velikokrat, tudi naši sosedje ga dobro poznajo in je že kar trdicionalno, da se vsaj 1.januarja vedno znajdemo vsi domam vsi pridejo na obisk in potem si ga privoščimo....ogromne količine!
Jaz sem, razen doma, tatarca jedla enkrat v eni gostilni, je bil dober, samo glede na moj okus je imel malo preveč okusa po surovem, sem navajena drugače, enkrat pa sem ga jedla iz trgovine, od našega soseda, ta mi pa res ni bil okusen. No, dolga leta nazaj, ko je moj oče še delal kot mesar v neki trgovini, ga je včasih tudi prinesel, ampak tisti je bil itak podoben "našemu", ker ga je on priprvljal.
In še eno vprašanje, ki sicer ni ravno ista tema, podobna pa je - ali kdo doma pripravlja "karpačo"?
Lep pozdravček, S.