25. maj 2011 10:47
Pozdravljeni! Rada bi, da mi kdo pomaga kako narediti sladoled brez sladkorja. naš družinski član nesme uživati v nobeni obliki tudi nobenega nadomestka za sladkor, če se to da prosim za kakšen nasvet. Lepa hvala
SlavicaJ
25. maj 2011 10:47
Pozdravljeni! Rada bi, da mi kdo pomaga kako narediti sladoled brez sladkorja. naš družinski član nesme uživati v nobeni obliki tudi nobenega nadomestka za sladkor, če se to da prosim za kakšen nasvet. Lepa hvala
SlavicaJ
25. maj 2011 12:30
Slavica, zelo enostavno - ne dodaj masi sladkorja!
lp
cervus
25. maj 2011 12:46
Matr, kdo bi si mislil, da je tako enostavno!
ežoj
25. maj 2011 13:30
Kaj pa če bi probala s stevio? To je naravno sladilo brez kalorij (tudi nima vpliva na krvni sladkor). Pri nas se ga žal še ne da dobit, v ZDA pa ni problem. Najbolj enostavno je, da naročite prek interneta.
majacebelica
25. maj 2011 17:32
SlavicaJ - naredi sladoled iz banan, ki so sladke :) v bazi je recept pod Bananina krema s piškoti), pride isto kot sladoled, le takoj ga je treba pojest ;) če se preveč stopi, je namreč že preveč podoben zmečkanim bananam :D Lahko narediš tudi iz 1/2 banan in 1/2 drugega zmrznjenega sadja ;)
http://www.facebook.com/fizzimizzi
26. maj 2011 9:02
jaz fruktoze ne bi kar vsepovprek uporabljala namesto belega sladkorja. Sladkorju se marsikje lahko čisto izognete. Veliko naredite že z nesladkanimi pijačami ter da si ne sladkate čaja.
nekaj raziskav je že bilo narejenih na temo zamaščenosti jeter, dviga ldl holesterola in nižanja hdl holesterola in pa večje možnosti za diabetes tip 2 ob uživanju fruktoze, tako da jaz je pri otrocih ne bi uporabljala namesto belega. raje bi jim sploh omejila sladkor
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21489572
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21423135
www.mojalbum.com/naredilaana
26. maj 2011 11:24
majacebelica je napisal/a: |
Kaj pa če bi probala s stevio? To je naravno sladilo brez kalorij (tudi nima vpliva na krvni sladkor). Pri nas se ga žal še ne da dobit, v ZDA pa ni problem. Najbolj enostavno je, da naročite prek interneta. majacebelica |
Stevio se dobi tudi v Sloveniji. Preverjeno!
Mayisa
27. maj 2011 10:20
Hvala vsem za trud in pomoč, pri temi kako narediti sladoled ali kakšno drugo sladico brez sladkorja.
Zelo sem vesela vseh odgovorov. Vse dobro vsem SlavicaJ.
SlavicaJ
31. maj 2011 18:23
rimljanka je napisal/a: |
Ja, in rjavi sladkor ima še kaj mineralov, vitaminov in še česa, ravno zaradi primesi (ker torej ni rafiniran) ni priporočljiv za vkuhavanje. Sta pa rjavi in beli sladkor kemijsko saharoza - imenovana trsni (iz sladkornega trsa) oz. pesni (iz sladkorne pese) sladkor v slovenskem poimenovanju. Sta disaharida (vsaka molekula je sestavljena iz ene molekule fruktoze in ene molekule glukoze, ki sta se povezali, ob tem je izstopila molekula vode. Fruktoza pa je monosaharid, enostaven sladkor, ki ga slovensko imenujemo sadni sladkor. Za diabetike je priporočljiv (v okviru priporočenih količin), ker ne vpliva na raven inzulina v krvi. rimljanka |
Pravkar prebrala, da je omenjeno, da rjavi sladkor naj ne bi bil primeren za vkuhavanje ... ali to še vedno drži (odgovor je že bolj starejšega datuma in glede na to, da se mnoge trditve na področju hrane rade spreminjajo ...) ... jaz namreč za delanje raznih marmelad, sirupov itd. v večini uporabljam rjavi sladkor ....
katjushka
2. jun 2011 16:33
Rjavi sladkor pripravke obarva, zato so marmelade, kompoti itd. pač temnejši, kot če uporabiš belega ali fruktozo. Nekatere to moti, drugim je vseeno. Drugače si pa ne znam predstavljati, zakaj ne bi bil primeren.
Lep pozdrav!
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nacho čips gostija
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem