Hofer

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

15. dec 2005 17:06

Če je vrečka zastonj ne vem, ker nisem bila notri, je pa parkirišče sigurno zastonj, samo najdit ga moreš. Ne, ampak brez heca, tam mimo se še peljat ne smeš, ker se zna zgodit da že na pasu za odvit desno do štacune čakaš. lp Vesna Vesna Milek Recko

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

15. dec 2005 17:16

Pri nas se je odprl predvčerajšnjim ( nisem brala cele debate in ne vem točno o katerem govorite), a še nisem šla pogledat. Ponavadi si za nove trgovine vzamem čas preden si jih grem ogledat. Vsekakor razmišljam, da so police po unem prvem navalu verjetno kar prazne. Prvi dan (tako v Izoli kot Kopru) je bilo divje. Slišala sem za policijo, ki je delala red med ljudmi in o možaku, ki se je zaprl v hladilnik, da bo zagotovo njegov. Te kar malo mine. Tisti, ki so bili, pa pravijo, da se ne glih vse splača. Kot povsod. Ene stvari imajo najbrž poceni, druge pa dražje. Suzana

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

15. dec 2005 19:43

Vrečka stane 25 tolarjev. Hec z vozičkom me je najbolj razkuris zato ker sem imela s seboj hčerko staro 3 leta, šle sva iz sistematskega pregleda in sva imela nekaj za nabavit. In sem jo mogla nosit do vozičkov (sicer sama hodi ampak tam na parkirišču me je strah, da bi mi zletela pod avto), pa nazaj do avta po kovanec, pa potem nazaj do vozička, kjer sem ugotovila da "ne paše" pa v štacuno zamenjat, pa nazaj do vozička in sem se s kovancem zaradi babjega firbca hodila 10 minut. Sicer vozička ne bi vzela ampak v trgovini je najenostavneje da dam otroka sedet v voziček, da mi ne leta okoli in vleče vse s polic. Cene pa niso nič bolj "ugodne" kot drugje, trgovina kot trgovina razlika je samo v tem, da v drugi večji trgovini lahko malo izbiram kaj bom kupila tukaj pa imajo 1 artikel in konec in tudi artiklov je manj kot v povprečni trgovini. jade

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

15. dec 2005 19:54

Koliko denarja, toliko muzike, sem pisala ze pred dnevi, pa mi marsikdo ni hotel verjeti. julia

jade  

15. dec 2005 20:07

Prav imaš Julija, ampak saj veš "babji firbec" mi ni dal miru . jade

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. dec 2005 0:15

Mislim, da je ljudem vedno bolj pomembno, da kupujejo... (verjetno zato, da bi se dokazali, da zmorejo kupovati?? ali pa res zato, ker se jim v življenju nič več tako vznemirljivega ne dogaja, kot je nakupovanje...). In ker večina (vedno večja) nima denarja, da bi kupovala velike (pomembne?) stvari, kupujejo majhne... malo po malo... vsaki dan... stvari brez katerih bi seveda brez problema preživeli... Tako se do konca meseca nabere kar zajeten kupček denarja, ki je bil dobesedno "vržen stran". Če bi ljudje vzeli v roke "svinčnik in papir" in malo poračunali, bi se zamislili, koliko nanesejo takšni nakupi- ala:"če sem glih tu, bom pa še tole vzela... pa tole... pa tole... Saj jutri tako ne bom šla v trgovino". Naslednji dan se seveda zgodba ponovi... In seveda nikoli ni samo:"samo po kruh skočim, takoj bom nazaj" - ponavadi se konča tak stavek z najmanj 5.000 sitov (res dragi kruh...). Potem pa z velikim cmokom v grlu greš proti domu:"Pa kako? Saj sem samo po kruh skočila... Kako je vse drago..." Ljudje se vse premalo družijo in verjetno zato iščejo "bližino", stik s človekom v trgovinah (ker tam bo sigurno našel ljudi). Ste opazili, da manjše trgovine - samopostrežne (ki sploh niso tako majhne, kot so bile včasih štacune z eno vrsto polic in prodajalnim pultom), postajajo vedno bolj prazne? (Logično - saj tja gotovo ne bomo šli, če ni ljudi...). Sami od sebe iščemo gužvo zato, da srečamo ljudi... Žalostno, kako draga so ta naša dandanašnja druženja... silva silva

xsara  

član od: 28.7.2004

sporočila: 173

16. dec 2005 7:40

V Sloveniji še nisem bila v nobenem Hoferju, sem pa hodila v Avstrijo-pa še danes grem če sem tam, pač določene stvari ki jih poznam vedno kupim, mislim pa takole- vozki z kovanci se mi zdijo zelo ok, saj vedno ko pridem k naj.sosedu vozki stojijo po celem parkirišči, že tako nimaš kam parkirat potem pa še vozki in isto je pri Tušu, kar se pa blagajne tiče, ona računa hiro mečeš v voz in potem zlagaš na polici oz v avto, sem navajena tega-mi gre na živce k bašejo tiste mamce u košare in rovnajo pa preden denar najdejo starost dočakaš.. Pa veselo nakupovanje, grem danes malo firbcat u Hofer, če bo čas

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

16. dec 2005 22:00

Zadnjič sem se glih pripeljala pred naj. soseda, pa sta dva "zložena" vozička skupaj treščila v eden avto, ki je bil parkiran na parkirišču pred vhodom, kjer se "zbirajo" vozički (teren od vhoda proti parkirišču malo visi...). Toliko o tem, zakaj so dobri vozički na kovance (jih vsaj ljudje leeepooo pospravijo). Pa lepo nakupovanje!

jade  

16. dec 2005 22:08

Saj tudi niso vsi pospravljeni, za tistih 10 tolarjev oz. daš lahko notri tudi 1 jih ne pospravijo vsi. Glede na to da v velikih trgovinah pustimo kar nekaj denarja, bi lahko imeli 1 zaposlenega, da bi vozičke pospravljal, če jih kdo pusti na parkirišču. Jaz vedno pospravim voziček, pa pri nas do sedaj ni bilo nobene trgovine z vozički na kovance. Pa tudi drugi jih ne puščajo na parkirišču, vsaj jaz nisem videla nobenega. jade

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

16. dec 2005 22:35

V Mariboru pa sem že videla večkrat, kako so vozički sami vozili po parkiriščih, včasih so imeli avtomobili srečo, včasih pa ne. Že majhen naklon je dovolj za takšne nesreče. Pozdrav riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti