Ob vseh teh resnih temah glede kuhinje ponujam malo heca. Včeraj sem končno začela peči piškote, pa sem že imela totalno zmedo. Lepo sem zamesila testa, eno fino, z orehi in začimbami, za eno vrsto Mozartovih piškotov, drugo čisto preprosto, za bele smrečice, in tretje z nugatom, za rogljiče. Potem pa sem vse zamešala. Iz preprostega testa sem izrezala drobne zvezdice in rožice (kar sem nameravala storiti z bolj finim testom) in zdaj moram enih 150 malih zvezdic in rožic lepit z nugatom, oblagat z marcipanom in prelivat s čokolado, da bo nečemu podobno....Iz finega testa pa sem potem spekla malo večje rožice in sledi okraševanje.
Ko sem ugotovila, kaj počnem z navadnim testom, ga je ostala še polovica in sem potem naredila nekaj smrečic in kometov (recept in sliko sem že poslala v bazo, čaka na objavo), ampak zdaj moram tega delat še eno rundo, ker moj mali nečak hoče bele smrečice...in to točno določene oblike. GRRRR.
No, nugatovo testo čaka na današnji popoldan in če se bo nadaljevalo, kot se je začelo, bo novih receptc, nastalih zaradi smede v moji glavi, na pretek...
Ima še katera podobne težave? Mamamia
mamamia