26. sep 2012 13:19
limnol: Iskreno ti hvala. Kako lepo, da se vsak dan nekaj novega naučim in tile vaši (ter celoten super kolektiv Kulinarike) predlogi in deljenje znanja, samo dodajajo k mozaiku, kateri bo nekoč predan dalje, novi generaciji, katera ga bo še izpopolnila. Hvala
To o sušilih in soli res nisem vedel in mi je prav všeč. Sol, vrečkica VOILA. Poceni in hitro.
Drugače pa me je zato skrbelo, ker so mi enkrat že splesnili marmeladni žepki, pa so bili v hladilniku, prav tako moji prvi muffini spomladi, a tile so bili v sobi na dnevni temp. (vsebovali so tudi jajca, kar itak prispeva k hitrejši pokvarljivosti) ter nazadnje bananin kruh, katerega sem imel v hladilniku, a se je plesen že razvila po 3 dnevih. Vsekakor razumljivo, ko premislim, saj je sladek, vlažen, po vrhu pa še prelit z stopljenim sladkorjem.
Sem dvomil da se to lahko zgodi temu mojemu "vojaškemu" pecivu, katero ne vsebuje ne jajc niti kakšnih mokrih ter hitro pokvarljivih sestavin (edino zavoljo rozinik me je en čink skrbelo :) ), a ker nisem bil prepričan sem raje vprašal. Vedno znova vesel, nad pripravljenostjo pomagati nesrečnežu in mu bo najboljših močeh pomagati. Kapo dol.
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---