Zanima me če je katera že kdaj vsadila pečko od avokada, in kako ji je uspevala?
Hvala za odgovore.
hema
Zanima me če je katera že kdaj vsadila pečko od avokada, in kako ji je uspevala?
Hvala za odgovore.
hema
1. dec 2005 14:42
jaz sem jo že posadila. zraste pa steblo z nekaj listi. Čez zimo sem jo pustila kar zunaj(Primorska) in spomladi je znova pognala. Vendar rastlina ni nič posebnega. Lp anita
1. dec 2005 15:58
Mi smo jih na morju metali po gredici in iz čisto vsake je odgnalo. Sestrična pa ima že kar precej veliko drevo. lp Vesna Vesna Milek Recko
1. dec 2005 16:31
Na balkonu imam že dve leti kar velilk avokado, kar prevelik. Sprva je bilo zanimivo, sedaj pa je že bolj napoto. Lp riba-ribica
27. apr 2011 13:18
jaz sem ga posadila pa ni zrastlo nič ašim
28. apr 2011 12:55
Mogoče si bila premalo potrpežljiva, ašim? Traja kar nekaj časa da požene, jaz sem že mislila, da ne bo nič, zdaj po kakega pol leta pa imam že pravi mali drevešček :). Volkica
28. apr 2011 20:50
Vzgojila sem nekaj rastlin, živele so po več let (3-6), potem pa propadle. Najbrž jim iso ustrezali klimatski pogoji celinske Slovenije...
29. apr 2011 5:23
Ce posteno povem, ne vidim smisla.Vzgojena iz semena in v slovenskih klimatskih pogojih rastlina ne bo rodila, tudi ob morju ne. Naj me kdo popravi, ce se motim. Pa tudi okrasne vrednosti ne vidim prav nobene.Meni jo je podarila znanka, imam jo na terasi v kotu in je bolj kot ne v napoto.Ampak ker je pac ziva, mi ne da, da bi jo metala proc in cakam da "umre " sama od sebe. lp lučka
3. mar 2012 11:51
sem pa posadila mango pa mam že precej veliko rastlino
ašim
3. mar 2012 11:57
dokler je bil, je bil luštkan ;) saj ne da je neka blazno okrasna rastlina. samo je meni vedno zanimivo ko iz ene pečke ki bi jo sicer vrgla na kompost. zraste drevček 1,5 m
www.mojalbum.com/naredilaana
3. mar 2012 16:58
Jaz pa imam mango že skoraj en mesec v zemlji, pa noče pognat. Avokado pa takoj požene.
yulchiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Njoki s šampinjoni in modrim sirom
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo