20. nov 2005 20:00
Doma nam večerja na božični večer pomeni predvsem druženje in smeh, sveda ob hrani, ki jo imamo radi. Ne delamo ravno znanosti iz tega kaj in kako na mizo, pač pa če ima kdo kakšno posebno željo, jo upoštevamo - če jih je preveč, pa malo skombiniramo :) Saj je december vendar čas želja, pričakovanj in veselja! In tako ustrežemo vsakemu :) Najbolj pa nas veseli, da izjemno ustrežemo starim staršem, in večerjo vdno pripravimo pri njiju, v tisti dobri, stari, topli kuhinji, ki diši po domačnosti in prijaznosti.....No, da ne bom preveč dolgovezila - na mizi smo prejšnja leta imeli že lososa in različne zelenjavne priloge, sirove plošče, lignjevo solato, pitulice, potem tudi pečenega kopuna (petelina), jelenji golaž (domače meso) s polento in kruhovimi cmoki(z dodatkom jelenje salame-le za začimbo).....in potem ima tudi babica veselje ko se golaž kuha cel popoldan, da malo popazi nanj :) Nikoli ne pečemo kaj posebnega prav za ta večer, saj je drugih sladkih drobnarij dovolj (jih prinesejo tudi tete, nekaj jih ima babica, nekaj jih prinesemo še mi)...no, enkrat sem res pekla tudi Sacher torto - na željo brata :) Skartka trudimo se, da bi starima staršema predstavili jedi, ki jih še ne poznata in so jima na novo, seveda pa je zraven še nekaj "tradicionalnega", po čemer lahko seže vsak, ki mu nov okus ne odgovarja....... Tako kot pravi Dalsi, si tudi mi naredimo čisto družinski praznik, kar v bistvu Božič tudi je! In se ga tudi vsi vnaprej veselimo, nekaj pa k temu prispeva tudi hrana oz. večerja. Za letos še pa res nisem-nismo razmišljali, kaj bi....smo zaenkrat z obveznostmi preveč obremenjeni...se bo že pojavila počasi kakšna ideja - tudi z vašo pomočjo :=) Lep večer Zala Sporočilo je spremenil(a) _ZALA_ dne 20. nov 2005 20:02:17