Kaj pogerešam?

Dule216  

član od: 23.10.2005

sporočila: 3

tema odprta - 19. nov 2005 10:57 | ogledi: 2.310 | odgovori: 7

Spoštovani

Ta stran se mi zdi več kot dobra (obiskal sem kar nekaj kuharskih zadev oz. strani) ta pa mi je najbolj pri srcu, zato sem se tudi prijavil.

Pogrešam pa vseeno nekaj!! ja, hitre nasvete v slogu oddaje hruške in jabuke, ali...kakor koli že prevedemo to oddajo, saj vemo zakaj se gre! hehe

Primer: danes imam na razpolagao govej zrezek in...kar je v skrinji....sedaj pa rabim navdih, kaj naj naredim...(enolične hrane imam čez glavo...krompir na tak ali drug način, pačto, riž, kruhove cmoke ipd...)...Res, rabil bi kak hiter nasvet, ko se vrnem iz službe, da naredim to, kar imam pri roki...seveda, kuham najmanj za dva...včasih pa še za koga zraven.

Naj povem še to, da je moj prvi poklic KUHAR, ki sem ga končal leta 1977 v LJ, izučil pa sem se v Šestici v LJ. Kasneje sem pa delal še v nekaj lokalih, vendar vsega skupaj (po končani šoli) ni bilo cca eno leto. Hja, sedaj pa se je v meni ponovno prebudila kuharska žilica in rad kuham tako doma, kot kolegom. Hja, zakaj vam to pišem...hehehe....karierna pot me je zanesla kasneje v policijo in kasneje še v vojsko, kjer sem še sedaj.....spominjam pa se enega izreka pokojnega kuharskega mojstra Ivana Ivačiča........................dober kuhar je tisti, ki kuha s srcem in ne zato ker mora!!!!

tega pa se sedaj držim!

Torej, tudi jaz sem včasih brez ideje za kako kosilo, večerjo.....rabim le idejo....ali kakor so mi nekoč rekli moji vrli taborniki: Res ne vemo kaj jemo, ampak je dobro!

LP Dušan

Dule216

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

19. nov 2005 11:32

Pozdravljen med nami.Glede na to da si kuhar...imam kar tremo.Jaz danes pripravljam kitajsko hrano:govedina po mongolsko,radič z fižolom in buhteljne.Bo pa zraven govedine riž.Za kaj več pa poglej v bazo receptov. Lep dan Teka

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

19. nov 2005 12:03

dule216: Če imaš plus paket lahko v iskalcu vpišeš sestavine kaj imaš doma, pa ti vrne ven jedi, ki vsbujejo te sestavine. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

19. nov 2005 16:59

Huh, tega pa še nisem sprobala ... Mamo pluski pa res ogromno možnosi lp, Marija

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

19. nov 2005 17:05

Pozdravljen! Mislim, da moraš poledat pod temo "Kaj jutri za kosilo?" - idej en miljon!! veverica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17820

21. nov 2005 22:21

Poskusi še v klepetalnici, če bo katera (kateri) hkrati tam, morda dobiš takojšen namig. Pa tudi sicer je kul. rimljanka

sissi  

član od: 30.7.2004

sporočila: 185

22. nov 2005 9:14

...če ne najdeš v rubriki Kaj bo danes za kosilo, lahko pa tudi sam odpreš temo, ni problema. sissi

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8886

22. nov 2005 23:16

Dobrodošel med nami. Če si vzameš čas in prebrskaš po KulSlo našel boš tudi "papeževa ušesa" Praviš, da si bil kuhar... jaz sem pričakovala, da boš ti nama dal nek nasvet, idejo... ti pa tako! (Hecam se.) Najbolj mi je všeč to, kar si napisal, to je tudi moj moto: "......dober kuhar je tisti, ki kuha s srcem in ne zato ker mora!! Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti