Spoštovani
Ta stran se mi zdi več kot dobra (obiskal sem kar nekaj kuharskih zadev oz. strani) ta pa mi je najbolj pri srcu, zato sem se tudi prijavil.
Pogrešam pa vseeno nekaj!! ja, hitre nasvete v slogu oddaje hruške in jabuke, ali...kakor koli že prevedemo to oddajo, saj vemo zakaj se gre! hehe
Primer: danes imam na razpolagao govej zrezek in...kar je v skrinji....sedaj pa rabim navdih, kaj naj naredim...(enolične hrane imam čez glavo...krompir na tak ali drug način, pačto, riž, kruhove cmoke ipd...)...Res, rabil bi kak hiter nasvet, ko se vrnem iz službe, da naredim to, kar imam pri roki...seveda, kuham najmanj za dva...včasih pa še za koga zraven.
Naj povem še to, da je moj prvi poklic KUHAR, ki sem ga končal leta 1977 v LJ, izučil pa sem se v Šestici v LJ. Kasneje sem pa delal še v nekaj lokalih, vendar vsega skupaj (po končani šoli) ni bilo cca eno leto. Hja, sedaj pa se je v meni ponovno prebudila kuharska žilica in rad kuham tako doma, kot kolegom. Hja, zakaj vam to pišem...hehehe....karierna pot me je zanesla kasneje v policijo in kasneje še v vojsko, kjer sem še sedaj.....spominjam pa se enega izreka pokojnega kuharskega mojstra Ivana Ivačiča........................dober kuhar je tisti, ki kuha s srcem in ne zato ker mora!!!!
tega pa se sedaj držim!
Torej, tudi jaz sem včasih brez ideje za kako kosilo, večerjo.....rabim le idejo....ali kakor so mi nekoč rekli moji vrli taborniki: Res ne vemo kaj jemo, ampak je dobro!
LP Dušan
Dule216