25. nov 2005 14:07
pocahontas, tudi "industrijske" kuhinje so pravzaprav po meri. Zato pa velika večina ljudi rabi salon in računalniško obdelavo, da vedo v tovarni kako odrezati. Tudi če vzameš same standardne omare (ki jih nimajo v skladišču, ampak jih režejo po naročilu), je treba prilagoditi dolžino pulta, krajnih plošče, okrasnih letvic itd. Opcija privat mizar tako sploh ni nujno dražja, je pa res, da imajo ponavadi premalo domišljije in ti zadeve ne znajo izdizajnirati, zato je priporočljivo, da ti narišeš, kaj bi rad.
Zdaj ne vem, kako je danes, ampak pred petimi leti se je pri Svei dalo naročiti tudi izven standardov. Npr. jaz sem hotela visoko omaro širine 45 (možno je bilo samo 60 ali 40 z izvlečnimi predali) in sem jo tudi dobila. Za malo doplačilo. (Sicer je bilo hrbtišče najprej napačno, pa so prišli majstri še enkrat.)Ali pa recimo omarico brez vrat na sredini elementov, čeprav so imeli predvideno le krajno varianto (levo ali desno). Samo težit moraš. Če itak čakaš par mesecev in daješ veliko denarja, si lahko pa še kaj dodatnega izmisliš.
Sicer je pa tole okoli kuhenj ena velika nategancija.
To, da ti ne dajo tipskih kart, kamoli cen za posamezne elemente je sigurno protizakonito!
Ko sva sestavljala svojo kuhinjo sva z obiskom nekaj salonov in malo goljufije odkrila, koliko stanejo kateri elementi in poceni skombinirala. Nekake okrasne letvice za spodnji in zgornji del visečih omaric so bile takooo drage, da si namesto tega lahko kupil tri druge omare. Ampak tega v salonu ne izveš, ker bodo take stvari avtomatsko pripopali zraven. Kuhinji danes brez tistih letvic nič ne fali, če pa bi ji, bi si za male pare enako desko dala odrezati v Merkurju ali Bauhausu.