4. feb 2015 12:16
To je res, kadar so v očeh leče ob rezanju čebule ne jokam :)
nxyz
4. feb 2015 12:16
To je res, kadar so v očeh leče ob rezanju čebule ne jokam :)
nxyz
4. feb 2015 14:21
Sploh se ne sekiram, če ob rezanju čebule jočem. Glede na razne opise o njenih zdravilnih lastnostih , si rečem, da je zdravilna tudi za oči . Če drugega ne, jih solze lepo umijejo . Danes sem zrezala dobro kilo za golaž in ker sem jo prinesla z mrzlega podstrešja, solzic sploh ni bilo.
Cila
5. feb 2015 23:04
V naši kuhinji že veliko let uporabljamo pleskarsko lopatico iz kroma, "en nobel špohtel". Z njo se lepo vzame pecivo iz pekača, deska za valjanje se lepo očisti moke in podobne reči. Tudi v pomivalnem stroju se lepo pomije. Danes pa slišim, da je špohtel v kuhinji prepovedan. A zej nej pa s plastično lopatko glodam? Ki se odbrusi in tako lepo upogljiva ni, kot krom? Nak, plastike s štrudljem pa že ne bomo jedli, mi bomo špohtelj preimenovali v "kuhinjsko kovinsko glodalko". Tega imena še nisem nikjer zasledila, in ne more biti prepovedano.
Katrca11
6. feb 2015 6:41
Katrca11 je napisal/a: |
...špohtel v kuhinji prepovedan....
|
zakaj pa?
"Stressed is desserts spelled backwards!"
6. feb 2015 6:56
Mene tudi zanima, zakaj bi bil špohtel prepovedan. V dar sem dobila lopatko za torto (in druga peciva) v obliki kele - zidarske žlice http://www.jax.hr/images/product/20130208124502 - točno taka je - saj, morebiti je pa resnična kela in jo na veliko uporabljam in je zelo priročna.
lp
cervus
6. feb 2015 7:10
Ah, gotovo sprošča kaj hudo nevarnega.
rimljanka
6. feb 2015 8:09
Si predstavljam, da je prepovedan za tefonske ponve in pekače, ampak saj tam ti že zdrava pamet pove, da ni dobro preveč praskati. Za vse ostalo so pa izelki za domače mojstre v kuhinji nadvse uporabni. Da ne govorimo o laboratorijskem priboru tipa brizgalk, magnetnih mešal, lijev ločnikov, vodnih črpalk, mešal, ultrazvočnih kopeli, digestorijev, ultraturaksov, peščenih kopeli..... No, seveda, saj je veliko teh mojstrovin tudi prišlo v laboratorije iz kuhinj in veseli me, ko vidim, da počasi spet prihajajo nazaj.
Sonja
6. feb 2015 8:11
O tem "špohtlu" je bilo govora na TV, mislim, da na POP, ko so govorili o napakah v gostinstvu. Da ne bi smel biti v gostinski kuhinji.
Je bilo pa lepo slišati, da imajo naši gostinci bolj čisto, kot marsikje zunaj naših meja. To o špohtlu je bil samo ekstrem, ki mi je padel v ušesa. Drugače ja pa kar prav, da gredo inšpektorji na teren in njihovi obiski tudi prispevajo, da se ne pozabi na nivo čistoče.
Katrca11
6. feb 2015 8:13
Previdno s temi špohtli in kelami, da vas Vida ne vidi
V.
6. feb 2015 8:21
Vide ni več, odšla je drugam,......... (prosto po.............)
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tajska rdeča curry pasta
Jajčevci s sirom na veganski način