12. nov 2005 20:31
Zanimiva debata...
Ker nimam pečice, se mi sicer ni treba ubadati s pekači, imam pa že tako problem s prostorom v svoji "ameriški kuhinji"...Imam samo en globji predal za posodo! Kruhomat hranim kar v škatli, palični mešalnik prav tako pa toaster - to je pa tudi vsa mašinerija, ki jo trenutno premorem. No ja, še ekonom lonec je, pa ga imam kar v stekleni omari skupaj s krožniki in skodelicamii v dnevni sobi. Ker sem prej živela v hiši, navajena na "prostranost hišnih soban", se zdaj v bloku počutim kar precej utesnjeno! Ne predstavljam si, da bi v tem stanovanju imela še pečico...in pekače!! No ja, sicer pa smo imeli tudi v domači hiši z njimi vedno težave. Kakšne 4 ali 5 (različnih velikosti, seveda) smo jih imeli kar v pečici, ostale, med njimi tudi vse modele za potice pa torte in pecivo, ki se je peklo bolj ob posebnih priložnostih, pa v špajzi. In potem, vsakič ko je bilo treba kaj speči, seveda vse protfane ven, pa na pult ali na mizo, pa potem čakat, da se je pečica malo ohladila, pa spet noter...Kuhinjskih elementov je po mojem vedno premalo, čeprav niti slučajno nismo uporabljali vseh loncev in ponev, ki so bili spravljeni v kuhinji. Tako da...najbolje je narediti red in obdržati v kuhinji samo tiste pekače/lonce, ki so res največ v uporabi, ostale pa pospraviti na primerno mesto, kjer nikogar ne motijo - če je to seveda možno!
Lep pozdrav
Maji