Mi lahko gdo pove kakana zacimba
je Kardemom, oz. katera zacimba
ji je podobna ?! hvala
bibo44
Mi lahko gdo pove kakana zacimba
je Kardemom, oz. katera zacimba
ji je podobna ?! hvala
bibo44
11. nov 2005 18:16
Bibo, kardamon ali kardamom imajo v Maximarketu in v trgovinah z zdravo prehrano (tako sem prebrala v enem izmed prejšnjih forumov - daj na iskanje, ne znam narediti linka). Videla sem ga že v strokih (podobnim neolupljenim pistacijam z enako trdo lupino) in mletega. Je začimba s precej značilnim in močnim okusom, poznam jo kot tisto, ki jo v arabskih deželah dajo v turško kavo, in navadno je sestavni del začimbnih mešanic za medenjake. Menda se na splošno uporablja v arabski kuhinji, na katero pa se ne spoznam. teta torta
11. nov 2005 19:01
hvala bibo44
11. nov 2005 20:51
jaz sem ga ta teden kupila na tržnici,pri zeliščarici zraven stopnic v ribarnico.ampak je imela samo celegai
11. nov 2005 21:15
Tudi jaz sem ga kupila pri zeliščarki (čajarki-ker pač pri njej kupuijem razne mešanice za čaje) pri stopnicah v ribarnico, mletega pa sem kupila v Sparu, mislim, da je od Kotanya. levinja
12. nov 2005 10:43
A kdo ve, kje prodajajo mletega? stana
12. nov 2005 11:00
Kardamom redko prodajajo mletega, kajti mlet zelo hitro zgubi aromo. Najbolje ga je zmleti tik pred uporabo. Miroslav Vulović
12. nov 2005 11:11
Hvala za informacijo, Sarabande, da ne bom še naprej iskala in spraševala. stanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jagodni cmoki z makovim sladoledom
Pure svedri s paradižnikom in baziliko