Čao.
Ima kdo kakšen pameten recept za kunca. Pečenega ali v omaki, sploh ni važno..
Help me!
lp
katti
Čao.
Ima kdo kakšen pameten recept za kunca. Pečenega ali v omaki, sploh ni važno..
Help me!
lp
katti
10. nov 2005 20:10
V omaki: kunca razkosaš na manjše kose, opereš, osušiš in nasoliš. Na margarini opečeš do zlatorumene barve. Kose kunca pobereš iz posode, shraniš na toplem. Čebuilo narežeš na tanke kolobarčke in zlagaš v posodo plast kunca, plasti čebule, poper, kunec, čebula poper - zaliješ s čisto juho + 1 dcl belega vina ter počasi dušiš, da se kunec zmehča. Na koncu dodaš precej kisle smetane. Poleg se odlično poda pire krompir, njoki, široki rezanci ipd. Dober tek! Dušanka
10. nov 2005 20:19
Uf super. Hvala. Odlično se sliši. V kakšno posodo to? A to na štedilniku ali v pečici? Še enkrat hvala, zdej vem kaj bomo jedli v soboto. lp katti
10. nov 2005 20:24
Kar na štedilniku - morda v teflonki, malo višji, ali AMC loncu ali po želji. To je recept moje sestre (sem jo na hitro poklicala), ko ga ona naredi, si vsi oblizujemo prste. Res je dobro. Ona to dela v AMC širokem malo višjem loncu na steklokeramični plošči. Mislim, da boste tudi vi zadovoljni! Dušanka
10. nov 2005 20:33
Hvala lepa. Bom sporočila kakšen se nam je zdel. lp katti
10. nov 2005 22:56
Kose kunca daš v pekač, posoljene seveda, potreseš s timijanom (lahko tudi s kakimi drugimi začimbami iz skupine: šetraj, majaron, rožmarin,...pač po okusu in zalogi), doliješ nekaj vode, morda nekaj kosmičev masla. Po želji še rezinice čebule ali česna. Pečeš v pečici, vmes kdaj pa kdaj poliješ s tekočino. Tekočine naj bo toliko, da so kosi vsaj 1/3 v njej, da se spodaj dušijo, zgoraj pečejo, vmes jih po potrebi obračaš.Ko je pečeno, dodaš sladko (lahko tudi kislo, a mora imeti dovolj maščobe, da se ne oblikujejo grudice) smetano, nastane sicer redka, a zelo okusna omaka, ki jo postrežeš posebej (precejeno ali ne, po želji). Kot priloga so meni najbolj všeč široki rezanci, ki jim dodam malo peteršilja in si jih vsak po želji polije z omako. Pa skleda zelene solate. To je recept moje mame, da se ne bom neupravičeno kitila s tujim perjem. rimljanka
11. nov 2005 6:34
Tu je kar nekaj receptov s kuncem http://www.coolinarika.com/recepti/grupe_jela/recipe_cat lp
11. nov 2005 7:49
Kaj pa če ga narediš po tem receptu za zajca: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5222 tjas
13. nov 2005 17:27
Kunca smo jedli po dooolgem času in bil je odličen, hvala Dušanka. Naslednič pa po drugem receptu. kattiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Azijska solata s kozicami
Bolj enostavno in poceni ne gre