Če nimaš pečice doma...

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

8. nov 2005 15:25

Salama iz oblatov: 15 dag masla (sobne temperature) 15 dag sladkorja 15 dag piškotov zdrobljenih 10 dag orehov mletih 1 majhno jajce malo čokolade Oblate daš med vlažne cunje, da se zmehčajo. Vse sestavine zmiksaš, namažeš na oblat in zaviješ. Mislim, da je te mase za 2-3 oblate. Jajce lahko tudi izpustiš ali ga nadomestiš s kako žlico mleka. Pa figaro, ki je tu na kulinariki objavljen. http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=749 Pa semifredo s kavno kremo. Suzana Sporočilo je spremenil(a) suzanar dne 08. nov 2005 15:26:13

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

8. nov 2005 16:07

Kaj pa sirovi in orehovi štruklji?(ful dobri) lp

strukelck  

član od: 2.12.2002

sporočila: 91

8. nov 2005 16:14

Poglej v bazo pod Malinove rezine brez pečenja. Krasna zadeva, hitro narejena in še bolj hitro konzumirana. Poskusila sem tudi z gozdnimi sadeži in je ravno tako zelo dobro. lp strukelck

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

8. nov 2005 16:23

Maji! Morda ena začasna rešitev: v trgovinah s tehnično robo se dobijo male pečice, take, ki jih lahko imamo na pultu. Jaz, moja mama, pa sestra, pa kolegici že leta dolgo uporabljamo DeLongijeve. Zadnjič sem jih gledalal pred morda pol leta, okoli 25000 sit. Pekač je velik pribl. 26 x 20 cm. Se hitro segreje, hitro ohladi, malo segreva kuhinjo (poleti jo lahko damo na balkon,...). Uporabljam samo to. Je pa res, da za velike družine ni, je premajhna. Sicer je pa več kot super. Pa kadar pečemo kaj manjšega je skoraj škoda velike pečice. Tole sicer ni recept, morda pa bo uporabno. rimljanka

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

8. nov 2005 17:04

Sem jih videla tudi po 10.000,00. Kaj so vredne, pa ne vem. Suzana

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

8. nov 2005 17:45

Namizno pečico sem videla v Merkatorju, stane nekaj tolarjev manj kot 20.000. Nada

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

8. nov 2005 18:18

Če se prav spomnem, mi je riba-ribica na srečanju razlagala, da si je nabavila takole mini pečico... torej bo tudi ona lahko povedala kaj več o teh pečicah. Ha, ko bi jaz imela tako pečico v študentskih cajtih... to bi bila poezija tjas

maji  

član od: 28.8.2005

sporočila: 126

8. nov 2005 18:27

KRASNO Joj koliko odgovorov Najlepša hvala za vse vaše predloge! Tiramisu...seveda, kako da se nisem spomnila! Moja mami ga je namreč vedno spekla (biskvit), tako da nisem pomislila na piškote. Glede baby piškotov...no ja, živim sicer v Španiji, tako da ne vem, če jih imajo...se moram malo razgledat po trgovinah, kaj bi bilo najbolj podobno piškotom za tiramisu:) Tudi na namizno pečico sem že pomislila, vendar imajo tako zelo majhne, ne vem, če je dolžina pekača 15 cm...Drage sicer niti niso. Ampak vidim, da bi lahko tudi brez pečice naredila krasno pecivo! Moram prebrskati bazo...rolado brez pečenja sem že odkrila, zgleda čudovito! Za božič jo bom lahko naredila namesto potice Pa slastne Nušine rezine se prav tako super slišijo!! Najbolje, da se spravim k iskanju. Še enkrat hvala vsem Pa lep večer! Maji

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

8. nov 2005 18:32

O, Maji, kje pa si v Španiji? Jaz imam ravno sestrično v Španiji na študentski izmenjavi. tjas

maji  

član od: 28.8.2005

sporočila: 126

8. nov 2005 18:41

KRASNO Joj koliko odgovorov Najlepša hvala za vse vaše predloge! Tiramisu...seveda, kako da se nisem spomnila! Moja mami ga je namreč vedno spekla (biskvit), tako da nisem pomislila na piškote. Glede baby piškotov...no ja, živim sicer v Španiji, tako da ne vem, če jih imajo...se moram malo razgledat po trgovinah, kaj bi bilo najbolj podobno piškotom za tiramisu:) Tudi na namizno pečico sem že pomislila, vendar imajo tako zelo majhne, ne vem, če je dolžina pekača 15 cm...Drage sicer niti niso. Ampak vidim, da bi lahko tudi brez pečice naredila krasno pecivo! Moram prebrskati bazo...rolado brez pečenja sem že odkrila, zgleda čudovito! Za božič jo bom lahko naredila namesto potice Pa slastne Nušine rezine se prav tako super slišijo!! Najbolje, da se spravim k iskanju. Še enkrat hvala vsem Pa lep večer! Maji

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti