Na forumu "čas nas preganja" smo se nekako uskladili, da bi bilo fajn odpreti nov forum, kamor bi napisali recepte, ki jih lahko pripraviš v pol ure (ali podobno kratkem času). Tako da pozivam vse, ki so zaradi pomanjkanja časa izumili kakšen ultra hiter fajn recept, da ga delijo z ostalimi.
Evo, danes bom pripravila nekaj, čemur rečem pašta na belo in je moj najljubši - vzame cca. 20 min časa:
Ustrezno količino špagetov daš kuhat v slan krop. Na žlici olivnega olja prepražiš sesekljane tri stroke česna, nato dodaš pest sesekljanega oz. na drobne listke zrezanega pršuta (ali panceto, ampak s pršutom je bolje) in še malo prepražiš. Posuješ z malo moke za zgostitev in ko se prepraži, zaliješ z pol dcl mleka. Dodaš še kakšen dober deci smetane in naribaš toliko topljivega sira (npr. edamec), da se omakca lepo zgosti. Čez kakšnih pet minut, ko se omakica lepo pokuha in sir stopi, dodaš še peteršilja po okusu. Jaz ga dodam kar precej, ker nam je fin in naredi dober okus. Navadno mi potem ko končam omakco ostane dovolj časa, da pripravim še solato, preden se špageti skuhajo.
Količine so približne in za ca. tri srednje lačne osebe, ampak nimate kaj falit - če je preredko dodaš malo smetane ali sira, če je pregosto pa malo mleka.
Dober tek.
P.S.: mammamia, julya, maji in tjas - bi mogoče preplonkale svoj recept in ideje iz foruma čas nas preganja še na ta forum? Da bo vse na enem mestu? Sploh ker se mi zdijo recepti njamči...
Staša