8. nov 2005 8:58
Hm, k šampanjcu bi se že podali kakšni dobri krekerji, obloženi z lososom in kaviarjem. Ta kombinacija je super tako po okusu kot izgledu, če jih serviraš na pladnju, obloženem z drobno narezano zeleno solato, torej na zeleni "posteljici", bo še bolj učinkovito. K šampanjcu že sodi kaj takega.
Če mi pošlješ e-naslov ti posredujem še fotografijo zloženca iz lososa in črbega kruha ter skute, kar je lahko tako za prigrizek k šampanjcu kot za hladni bife, v bazi, pri morskih jedeh, pa imaš fotografijo pri mojem receptu za zelene rezance z morskimi sadeži, ki so tudi lahko del hladnega bifeja.
Predlagam ti tudi rostbif. Hladnega narežeš na čisto tanke rezine in zložiš na servirni pladenj samo rezine, del rezin pa zviješ tako, da daš v zvitek špargelj ali morda malo smetanovega hrena.
Tudi pršut lahko serviraš malo drugače kot običajno, v skuto daš malo zelišč in premažeš pršut ter narediš majhne zvitke, okrasiš s kocko sira ali olivo, napiknjeno na zobotrebec. Jaz te zvitke zložim na pladenj skupaj z bučnimi zvitki - bučke narezem na rezine, po dolgem, jih premažem z marnado iz olivnega olja, malo česna, soli in popra, malo zapečem v pečici in nandevam s skutnim namazom. Zvijem v rolice in okrasim s črno olivo, potem pa na pladenj s pršutnimi zvitki.
Kaj pa perutnina? Marinirane perutnice ali bedra so osvežilna in lahka jed, pripraviš jih dan prej, da se res dobro prepojijo, pa še na časuprihraniš (da ne bošna dana praznovanja preveč delala). Če te zanima recept, sporoči.
Mogoče se mi utrne še kakšna ideja. Mamamia
mamamia