Kaj beremo?

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. okt 2013 17:01

Hvala Nola, dobila sem, kar sem želela in to mi zadošča.

 

naor

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

13. okt 2013 17:23

Oh in ah Nola,..... Če prav razumem, je tema odprta za tiste, ki iščejo ideje kaj bi še prebrali. In če je med spremljevalci teme še kdo ki je nor na biografije v stilu otroštvo - razvoj genija - ljubezni- afere, bo po opisu BaBi pač zaključil, da se mu Verdija ne splača vzeti v roko.  Kdo drug pa bo tekel v knjigarno, ker ga zanima ravno zgodovina opere. Koristno.

Babi je napisala, da je omenjena knjiga "blesava" - ni rekla da je blesav avtor, ampak knjiga.  Ker sem "nora bralka" (po količini prebranega), me je zapeljalo nekaj naslovov, ki so bili priporočeni v tej temi - in žal moram povedati, da je par knjig za moj okus blesavih. Nekako nivo nekdanjih Dr romanov. Kaj naj sedaj? Komu naj se opravičim da bo prav?

S sodbami pa ne opletam preveč naokoli (za razliko od nekaterh, kar je očitno). Glede omike pa - še najboljša je izpadla Babi, ki ne reagira na vse tole napihovanje.

Lisa

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. okt 2013 17:40

Moj sin je hodil na Poljansko gimnazijo, imel je tudi latinščino. Sama sem večkrat pregledovala njegove učbenike in zvezke, pa tudi kar nekaj knjig smo nakupili še zraven. Zato sem napisala, da ne najdem latinskih fraz, karkoli že to pomeni. Moje znanje le teh je zelo skromno: In vino veritas. Nomen est omen.Homo homini lupus. Morda še kakšna, ki se je ne spomnim ta trenutek. A kljub temu, da spadam že na tretjo univerzo, se še vedno rada kaj naučim.

Včasih si največ zapomnim, če me kdo lopne malo po buči! In ne zamerim, brez veze. Potem bi bila lahko vsak dan jezna na cel svet.Tudi drugim svetujem takisto. Mogoče lahko rečemo, da tudi to spada pod splošno omiko.

 

naor

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

13. okt 2013 18:54

Delim tvoje mnenje Lisa, o tem čemu je ta rubrika namenjena.

Predpostavljam, da jo vsi prebiramo ravno iz razloga, ki si ga navedla - pač, iščemo ideje za branje.

Pa mislim, da še nobeden ni bil hud, celo če je takorekoč "stopil na mino" konec tedna, daleč od knjigarne in domače ali komunalne knjižnice. Seveda nas vse zapeljujejo naslovi, kupimo pač knjigo, ki ni za nas, pa kaj?

Le zakaj bi se okrog tega še opravičevali? Knjige, ki nas ne zanimajo (več) damo naprej in beremo kaj drugega.

Pa brez zamere, precej opletaš s sodbami - s proximo si si naju dovolila označiti kot nesramnici, napihnjena sem pa verjetno samo jaz (blagor proxi).

Kot "nori bralki" (po količini prebranega) ti bom seveda povsem  napihnjeno  (ojej in ali naj res to zapišem) svetovala le, da se ob svojem bralnem vrtincu poleg količine posvetiš tudi vsebini.

 

 



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 13.okt 2013 18:55

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

13. okt 2013 20:19

Z vsakim zapisom skušaš biti bolj pametna, misliš da si naletela na revico, potrebno poduka. Boga. Ti kar, izpolni si večer. Jaz imam boljšo zabavo. Spet berem. Upam da bom razumela, če ne - te bom pa zaprosila za razlago. Zdaj vem kam se obrniti v takih primerih.

Lisa

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

13. okt 2013 20:27

BABI 2+2 je napisal/a:

Rada berem biografije o znanih ljudeh in sem tokrat v knjižnici vzela knjigo Franz Werfel, VERDI, knjiga o operi. Prvih deset strani sem se mučila, da bi v nakladanju sploh razbrala kakršenkoli smisel, pa mi ni uspelo. Na 11. strani pa sem našla s kulijem ob strani sporočilo od enega bralca, ki se je očitno mučil kot jaz: ZELO BLESAVA KNJIGA. S tem bralcem se (ob dolžnem spoštovanju do knjig) popolnoma strinjam. Knjiga ima 432 na drobno popisanih strani, sem se potrudila in na več koncih poskušala prebrati po nekaj strani, da bi ujela kak smisel ali kako dogajanje, pa nič. Enostavno neberljivo nakladanje. Žal.

 

 



BABI 2+2

 

Potem pa poskusi brati Moulin Rouge, biograsfki roma o francoskem slikarju Henri de Toulouse Lautrecu, ki je tud narisal prve skica can can plesalk v Moulin Rougu.

Pa Nag sem prišel beri, biografija Augusta Rodina. 

mamamia

BABI 2+2  

član od: 8.11.2009

sporočila: 379

16. okt 2013 15:55

Ne morem si kaj, da se oglasim. Res s svojo srednješolsko izobrazbo negimnazijske smeri nisem na tekočem z raznimi latinskimi citati (no, nekatere že poznam), lahko povem, da sem v svojem življenju prebrala že toliko knjig, da jih verjetno ne spravim na velik tovornjak. Sem požrešna bralka vsemogočih tem in pisateljev, ki so pisali res umetnine, ampak v knjigi rada najdem vsebino, ki je lahko poučna (o kiparju Rodinu je bila vsebina super in poučna - ob mnogih podobnih), zabavna, resna. O Verdiju sem želela zvedeti več, ampak ta knjiga mi ne sede. Bom o njem zagotovo v knjižnici našla še kako knjigo, ki bo bolj poljudna.

Z gornjim zapisom sem hotela povedati le to, da mi knjiga pač ni sedla, citirala sem tudi zapis nekoga, ki je poskušal brati pred mano in se je mogoče norodno izrazil, jaz sem mu pa pritrdila.

 

BABI 2+2

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

17. okt 2013 12:16

"Enostavno neberljivo nakladanje. Žal."

Babi, dokler tebi "ne sede" je vse okay, ko se ti zapiše zgoraj navedeno, pa moraš pričakovati, da se marsikdo na forumu ne bo strinjal s tabo. Ampak meni je nekoliko bolj razgreta izmenjava mnenj itak všeč. Me bolj moti to, da nekateri napišejo le naslov in avtorja. Za nekatere člane in članice sicer dobro vem, kaj lahko pričakujem, ko neko knjigo priporoči, za večino pa pač ne ...

 

 

 

 

 

sonci

Binko83  

član od: 18.3.2011

sporočila: 92

17. okt 2013 13:02

Luč sredi morja - M. L. Stedman

 

Zgodba o grozotah 1. svetovne vojne, poštenju, ljubezni, družini ... Vsekakor vredna branja ...



Binko83

Sporočilo je spremenil(a) Binko83 dne 17.okt 2013 13:03

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

17. okt 2013 22:17

Prav tu sem našla idejo za knjigo, Na visokih petah.Sedaj berem že drugo in moram reči, da se zelo zabavam.Moj ubogi mož me vsake toliko dregne, kaj se režiš, motim ga pri spanju.Pripoveduje o starostnikih, ki bivajo "hotelu" za stare, kakor  ga sami imenujejo, ter spletkah med njimi,o ljubezni, ljubosumju, razočaranju, podjetnosti, celo o umoru. Pisateljica je zelo barvito  prikazala to njihovo življenje.

 Vesela sem, da si podajamo ideje,marsikaj sem tu našla, prebrala, rada svoje mnenje podam naprej.Tudi jaz sem strastna bralka in rada berem knjige, ki mi nekaj povedo mi ostanejo v glavi, po ljubezenskih le redko sežem morda tu in tam za sprostitev.

adalbert

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti