4. jul 2011 17:53
Če se že ravno oglašam v temi: med krajšim dopustom, ki je na žalost že mimo, sem precej na dušek vdahnila
Stephen King's It (ravno prav ob petindvajsetletnici izida). Z veseljem ugotavljam, da se je avtor v tej knjigi izjemoma odpovedal masakru treh četrtin vseh glavnih protagonistov (ne glede na to, kako daleč v knjigi so zdržali in koliko so se v tem času priljubili bralcu, kar mi pri njegovih knjigah sicer praviloma pušča slab priokus - na stara leta sem se v tem pogledu nekoliko izpekmezila in imam rada vsaj pogojno srečne konce). 1100-stranski špeh z veseljem priporočam ljubiteljem dolgih, zapletenih zgodb s kupom mračnih stranskih arabesk, odličnih karakterjev (vključno z družinskimi backgroundi, ki bi jih bil vesel še Janez Rugelj) in ravno dovolj paranormalnega twista, da ne odbije tudi bralcev, ki si sicer niso ravno na ti s sci-fi žanrom. Knjiga me je dovolj zrajcala, da sem si šla privoščit na amazon še The Stand in prve štiri iz serije The Dark Tower, te bodo pa za glavni dopust, skupaj z zadnjim Brookmyrejem (Where The Bodies Are Buried).
lp, proxima