6. jul 2012 19:49
Po zelooo veliko letih sem med dopustom spet vzela v roke legendarni Štoparski vodnik po galaksiji Douglasa Adamsa. In me je znova nasmejal.
Navdušila me je tudi zbirka kratkih zgodb iz časa burske vojne v Južni Afriki Oom Schalk Lourens pripoveduje južnoafriškega pisatelja Hermana Charlesa Bosmana. Verjetno bo bolj zanimiva tistim, ki vas zanima družba ali pa Južna Afrika, za ljubitelje lahkotnih romanov pa ravno ni
Morda malo čudno čtivo za dopust, ampak prebrala sem si tudi knjigo o izgorelosti Nemca Volkerja Schmiedla. Meni je bilo všeč, predvsem zato, ker zelo nazorno opiše izgorelost in kako se spopasti z njo.
Na dušek sem prebrala tudi Primer nezveste Klare Michala Vievegha. Lušten in lahkoten kvazidetektivski roman, ravno prav za krajšanje dnevov na plaži
Zdaj imam izposojeni dve knjigi iz serije Damska detektivska agencija. Sem se jih lotila že pred leti, pa mi niso šle te knjige. Zdaj sem po nadaljevanki, ki so jo predvajali na TV Slovenija, znovaposkusila in mi je všeč. Knjigam je včasih treba dati drugo priložnost :)